Baletska predstava ''Bijela bajka'' 11. septembra u 19 časova

Baletska predstava ''Bijela bajka'', Umjetničke škole za muziku i balet ''Vasa Pavić'' iz Podgorice, biće izvedena u velikoj sali Centru za kulturu u srijedu, 11. septembra, s početkom u 19 sati.

Koreografiju su uradile Tamara Vujošević Mandić i Viktorija Strugar.

''Bijela bajka'' je premijerno izvedena 21. decembra 2018. u KIC-u ''Budo Tomović'' i svojim kvalitetom i pozitivnim kritikama zaslužila je da bude prikazana i u gradovima na sjeveru Crne Gore.

Romantična bajka ispričana baletskim pokretima, glumom i scenskom izražajnošću. Dramaturgija je pojednostavljena i odgovarajuća uzrastu učenika osnovnog i srednjeg baletskog obrazovanja Umjetničke škole za muziku i balet ''Vasa Pavić''.

Predstava, u koreografiji  Tamare Vujošević Mandić i Viktorije Strugar, govori o snu svake male djevojčice, kojoj je san da zaigra na sceni u bijeloj haljinici od tila i sama spoznaja koliko treba rada i samodiscipline da bi dosegla svoj san.

Koristi se muzička podloga poznatih kompozitora koji su pisali za balet, kao što su A. Adam i L. Delib. Predstava odiše jednostavnošću, poetsko-lirskim izražavanjem sa elementima groteske-humora. Učesnici projekta su učenici osnovnog i srednjeg baletskog obrazovanja.   

Ulaz je besplatan.