Izložba ,,Ljepote Crne Gore na dlanu" 27. februara u Bijelom Polju

Izložba ,,Ljepote Crne Gore na dlanu", namijenjena osobama sa ostećenim vidom, kao i ukupnoj javnosti, biće otvorena u četvrtak, 27. februara, sa početkom u 18 časova, u galeriji JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović - Strunjoˮ.

Izložba je dio projekta Biblioteke za slijepe Crne Gore, koji je podržan od strane Savjeta Evrope i Evropske komisije u Strazburu, u sklopu programa  European Heritage Stories i to je  prva takva izložba u našoj zemlji, gdje  lica oštećenog vida i drugi zainteresovani mogu biti u prilici da dodirom dožive kulturno i istorijsko nasleđe Crne Gore.

“To je praktično  izložba kulturnog blaga sa željom da se sva raznolikost i ljepota crnogorske prirodne i kulturne baštine direktno i autentično dočara ukupnoj kulturnoj javnosti, a posebno licima koja zbog senzornih ograničenja do sada nisu imala mogućnost da saznaju kako izgledaju prelijepi crnogorski mostovi, kulturni i vjerski objekti...Obuhvata  23 kulturna, turistička i istorijska objekta znamenitosti Crne Gore u 3D formatu, koji su propraćeni audio vodičem, kao i kratkim tekstom na crnom tisku i na Brajevom pismu”, navodi se u saopštenju Centra za kulturu.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati  do 5. marta 2020.godine.