Pozorišna predstava ,,Mlijeko u prahu” u srijedu 24. oktobra

Pozorišna predstava ''Mlijeko u prahu'', koju je  po tekstu Dragane Tripković  režirao Stevan Bodroža,  biće izvedena u srijedu 24. oktobra u Centru za kulturu sa početkom u 20h.

''Mlijeko u prahu'' je drama smještena u Podgorici, 1991. godine, u vrijeme intervencije tadašnje JNA na Dubrovnik. Priča govori o tajnoj ljubavi mladog slikara i oženjenog doktora u situaciji rata, rastuće teskobe i užasa. Ratne okolnosti su izvanredna pozadina ali i motivacioni okvir za jednako duboku intimnu dramu.  Drama ''Mlijeko u prahu'' obrađuje problem nesuočavanja sa ratnom prošlošću iz devedesetih godina prošlog vijeka, koji je prisutan u svim zemljama Zapadnog Balkana.

U predstavi igraju: Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović. Scenografiju potpisuje Miloš Miki Popović, saradnik na scenografiji je Damir Murseljević, kostimografiju Lina Leković, dizajn svjetla Zoran Rakočević, tehnika Danilo Malović, produkciju Slobodan Radović i Milivoje Lakić. Predstavu su realizovali Alternativna teatarska aktivna kompanija (ATAK), KIC ''Budo Tomović'' i ''Taurus production'', uz podršku Ministarstva kulture, Glavnog grada Podgorice, Queer Montenegro i NVO Juventas.

Ulaz je besplatan.

Izvor: Centar za djelatnosti kulture ,,Vojislav Bulatović Strunjo”