U Astani je danas počela nova runda pregovora o Siriji, a na dnevnom redu će biti zabrinjavajuća humanitarna situaciji u toj ratom zahvaćenoj zemlji, saopštile su kazahstanske vlasti. Pregovori u Kazahstanu odnose se prije svega na vojna i tehnička pitanja i odvijaju se paralelno s pregovorima u evropskom sjedištu UN, u Ženevi.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na konferenciji Vlade i Hrvatske narodne banke (HNB) "Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj" govorio je o strateškim smjernicama, koristima i troškovima uvođenja eura.

Jedna firma u Moskvi omogućava zainteresovanima da na dva sata iznajme prizemljeni avion za 14.000 rubalja (nešto više od 200 eura), a uz doplatu je moguće dobiti i cio tim za uljepšavanje, kao i profesionalnog fotografa koji će osigurati da izgledate kao putnik prve klase na Instagramu. 

Jesen uvijek dovodimo u vezu s melanholijom, pa i depresijom. Sve manje sunčanih sati, hladan vjetar, oblaci, kiša, i ranije pada mrak. Sve to utiče na raspoloženje, ali ako drugačije postavite stvari, onda i u jeseni možete da uživate.

Kantautor Đorđe Balađević predstavio je na Sajmu knjiga u Beogradu, svoje novo djelo “Kalendar mog djetinjstva”.

U pitanju je prvi dio knjige, koji obuhvata šest kalendarskih mjeseci, počevši od februara, a drugi dio – od jula do januara naći će se pred čitaocima za godinu dana. Svaki mjesec govori o po nekom od najupečatljivijih događaja iz djetinjstva.

This article deliberately archived as an example.

As with previous releases, Joomla! provides a unified and easy-to-use framework for delivering content for Web sites of all kinds. To support the changing nature of the Internet and emerging Web technologies, Joomla! required substantial restructuring of its core functionality and we also used this effort to simplify many challenges within the current user interface. Joomla! 1.5 has many new features.

In Joomla! 1.5, you''ll notice:

  • Substantially improved usability, manageability, and scalability far beyond the original Mambo foundations
  • Expanded accessibility to support internationalisation, double-byte characters and right-to-left support for Arabic, Farsi, and Hebrew languages among others
  • Extended integration of external applications through Web services
  • Enhanced content delivery, template and presentation capabilities to support accessibility standards and content delivery to any destination
  • A more sustainable and flexible framework for Component and Extension developers
  • Backward compatibility with previous releases of Components, Templates, Modules, and other Extensions