Bjelasica Rada odgodila proizvodnju za februar

Bjelasica Rada odgodila proizvodnju za februar

Probna proizvodnja u bjelopoljskoj Fabrici mineralne vode “Bjelasica Rada” trebalo bi da počne sljedeće sedmice i trajaće do 15. februara nakon čega slijedi komercijalni rad i proizvodnja za tržište, kazao je Dnevnim novinama Boris Rašković, suvlasnik kolašinske kompanije Water Group koja je u martu prošle godine kupila bjelopoljsko preduzeće.

 Prema ranijim najavama, testna proizvodnja trebalo je da počne u decembru. Kako tvrdi Rašković, u Water group-u ne očekuju da će više biti kašnjenja u pripremi proizvoda za crnogorsko tržište. “Manje-više sve je završeno.

Ostaju samo finese”, kazao je Rašković, dodajući da će probna proizvodnja trajati deset do 15 dana. Nakon toga, kako je naveo, slijedi komercijalni rad fabrike i priprema proizvoda za plasman na domaće tržište.

“Oko 1. marta, proizvodi Bjelasice Rade naći će se na tržištu”, rekao je Rašković, navodeći da se u ovom trenutku u fabrici odvija proces štelovanja mašina. Rašković ističe i da imaju dovoljno sirovine za tri do četiri mjeseca proizvodnje. Kada je riječ o zaposlenima, u procesu proizvodnje je 15 radnika, dok će u distribuciji zaposliti još petoro.

Proces proizvodnje, kako je kazao Rašković, startovaće sa 20 zaposlenih. On navodi i da je Water group do sada sve isfinansirao.

Kolašinska firma Water group, koja u svom vlasništvu ima i fabriku vode Suza, kupila je Bjelasicu Radu za više od milion eura.

 

Izvor:AntenaM