Gogić: Na području Tomaševa nema metar kvalitetnog asfaltnog puta

Nigdje na području bjelopoljske opštine putna infrastruktura nije u lošijem stanju nego što je to na području Tomaševa, kaže Vesko Gogić,  predsjednik tog mjesnog centra.

Gostujući u emisiji “O mjesnim centrima” Radija Bijelo Polje, Gogić je istakao da su očekivali mnogo od regionalnog putnog pravca Slijepač most-Pljevlja, ali je vrijeme pokazalo da su živjeli u iluziji.

“Iz Vraneške doline je godinama izvožena drvna građa u milionskim iznosima a mi nijesmo imali nikakve koristi od toga. Ostali su nam samo loši putevi. Da je na svaki kubik građe izdvojen samo euro, danas bismo imali asfalt na svakom putnom pravcu. Nema puta u našem mjesnom centru a da mu nije neophodna rekonstrukcija. Put do Potrka je u katastrofalnom stanju a ništa bolja situacija nije nije ni na putnim pravcima Tomaševo-Sokolac i Pisana jela-Lijeska, koji su i najudaljeniji. Bez puteva nema života, pa i ono malo stanovnika što je ostalo, prinuđeno je da napusti svoja ognjišta”, poručuje Gogić.

On ipak naglašava da lokalna uprava pomaže koliko je kadra, ali da se uglavnom ulaže u izgradnju nasipa, što je često kratkog daha, jer sa prvim kišama nasipi na putevima budu oštećeni.

Zato je, ističe Gogić, putna infrastruktura uvijek na listi njihovih prioriteta, te im je kaže, sada najvažnije da urade trotoare kroz mjesni centar. “Djeca iz škole izlaze pravo na ulicu, te smo zbog njihove bezbjednosti odlučili da izgradimo pješačku stazu. Imamo gotov projekat, njegova revizija je urađena, a za to nam je, prema našim procjenam potrebno nešto više od 100 hiljada eura. Očekujemo da će lokalna uprava imati sluha za naše potrebe i da će nam pomoći da odradimo taj posao”, kazao je Gogić.

Repriza emisije “O mjesnim centrima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

 Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE