Ana Vukazić svirala u Bijelom Polju (video)

Uz bogat i zahtjevan repertoar, Ana Vukazić održala je večeras koncert u sali Centra za kulturu.

Vukazić je za Radio Bijelo Polje kazala da je večerašnji nastup prvi koji je održala pred bjelopoljskom publikom.

,,Izuzetna mi je čast što sam večeras ovdje , zaista sam imala lijep doček. Volim da vjerujem da klasična muzika ima svoju budućnost, jer dosta djece pohađa muzičke škole i imaju interesovanja za tu vrstu muzike, a svakako mislim da era obrada popularnih kompozicija u klasičnom stilu dosta doprinosi da klasika živi”, navodi Vukazić.

Ljubitelji klasične muzike uživali su u djelima S. Rachmaninov: Musical moment no. 5, op. 16; L. van Beethoven: Sonata op. 31, br. 2, III stav; R. Schuman: Papillons, op. 2;  F. Chopin: Skerco op. 20, br. 1 i pored klasike čuli su i obradu Aleksandra Basaraba - Još ne sviće jurna zora, koju je izvela na kraju koncerta.

Vukazić ističe da je klavir od početka školovanja u muzičkoj školi bio njena ljubav.

,,Sve je kasnije došlo sponatno, poslije niže – srednja muzička škola, pa zatim Akademija i specijalizacija. Prošlo je već deset godina od završetka studija, i u tom periodu održala sam mnogo lijepih koncerata i takmičenja sa mojim učenicima, i zaista se mogu pohvaliti, dosta osvojenih nagrada na državnim i međunardonim takmičenjima", pojašnjava ona.

Naredni concert Ane Vukazić biuće održan na Barkom ljetopisu, 14. marta.

Autorka, foto i video: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE