Članovi KUD-a ,,Tekstilac" održali koncert u sjećanje na Martina Šćekića

Članovi Kulturno umjetničkog društva ,,Tekstilac" održali su večeras koncert u sjećanje na Martina Šćekića, nekadašnjeg člana ovog društva, koji je nakon teške bolesti preminuo prošle godine.

Pred punom salom Centra za kulturu pored igre - članovi su uz emocije evocirali uspomene na druga koji je nekada igrao zajedno sa njima.

U uvodnom dijelu koncerta prisutni su imali priliku da gledali snimke koreografija koje je igrao Šćekić zajedno sa ostalim članovima društva, od kojih je jedna članica navela da je Martin bio svjetlost koja je radovala osmjehom, druženjem, poletom mladosti i da ta neugasiva luča treperi među njima i dalje.

Rukovodilac KUD-a ,,Tekstilac”, Željko Cvijović, za Radio Bijelo Polje je kazao da je zadovoljan večerašnjim koncertom koji su posvetili nekadašnjem istaknutom članu ovog društva.

,,Martin je ostavio veoma dubok trag u našem društvu, u prvom ansamblu. Večeras su prisutni mogli da vide dječiji i prvi ansambl, baš one u kojima je Martin i igrao dugo godina, i zbog toga smo večeras i odabrali da upravo te grupe i igraju”, istakao je Cvijović.

Dječiji ansambl KUD-a ,,Tekstilac” predstavio je večeras tri koreografije, dok je prvi ansambl igrao sedam, koje je publika pozdravila aplauzima.

,,Izvedene su najbolje koreografije koje naše društvo posjeduje na svom repertoaru. Sada smo već dobili pozive iz cijelog regiona i inostranstva da gostujemo na takmičenjima i značajnim festivalima, ali sve zavisi od finansija. Svakako da nam je velika čast što su pozivi stigli iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Poljske, Francuske, Španije, Italije,  Turske", dodaje Cvijović. 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto:Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE