Učenici Muzičke škole uspješni na Solfest-u, osvojili tri od ukupno četiri nagrade

Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje osvojili su tri nagrade od ukupno četiri koje se dodjeljujju u okviru takmičenja iz solfeđa ,,Solfest“, koje je protekla dva dana održano na Cetinju.

Učenica Jana Perović osvojila je prvo mjesto u prvoj kategoriji, u klasi profesorice Julke Vukićević, dok su Ivana Jaćimović i Emina Višnjić zauzele prva mjesta u drugoj kategoriji, u klasi profesora Miloša Vojinovića. 

,,Ovo je veliki uspjeh za našu školu, i djeca i mentori su pohvaljeni od strane stručne komisije eminentnih stručnjaka sa Muzičke akademije i okruženja. Svakako da ćemo i narednih godina učestvovati na ovom veoma značajnom takmičenju“, kazala je za Radio Bijelo Polje, direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot.

Ona je podsjetila da su u toku pripreme za koncert učenika u KIC-u ,,Budo Tomović“ u Podgorici, koji će biti održan 10. aprila, u saradnji sa muzičkom školom ,,Andre Navara“.

,,Djeca se pripremaju i za državno takmičenje koje će krajem mjeseca biti održano u Podgorici. Imali smo školsko preslušavanje sa kojeg će na tom takmičenju učestvovati kamerni sastavi i solisti sa odsjeka flaute", pojašnjava Hot.

,,Solfest" drugi po redu organizuje Muzička akademija sa Cetinja.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Škola za osnovno muzičko obrazovanje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE