Smolović: Bijelo Polje se svrstava u red uređenijih i kulturno razvijenijih gradova

Večeras se u Centru za kulturu, gdje je Gradski  hor održao godišnji koncert, tražilo mjesto više.

Crnogorske i svjetski poznate kompozicije, koje su izveli članovi hora, publika je ispratila, kako aplauzom, tako i pjevanjem. Dirigentkinja koncerta, koji je otvorio predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, bila je Jelena Đaković, a klavir je svirala Milena Đurović.

Iako po formi organizacije predstavlja amaterski, po kvalitetu nastupanja  zaslužuje visoki nivo profesionalnih horova koji, u odnosu na naš, posjeduju mnogo duže iskustvo, uvjeren je predsjednik Smolović.

“Naš hor je u prethodne dvije godine nastupio preko 15 puta na nekoliko međunarodnih takmičenja i zaslužio je vrijedne medalje. To pokazuje činjenica da je na veoma zahtjevnom takmičenju u Beogradu, u konkurenciji sa mnogo iskusnijim i profesionalnijim, osvojio značajnu nagradu”, istakao je Smolović.

Prvi čovjek bjelopoljske Opštine je, čestitajući horu dvije godine uspješnog postojanja, obećao punu podršku i u narednom periodu. Podvukao je da je interes našeg grada da imamo ovako kvalitetan hor, čime, kako dodaje, ubraja Bijelo Polje u red uređenijih, bogatijih i kulturno razvijenijih gradova.

“Ovo dokazuje da naš grad snažno napreduje, ne samo u investicionom, nego i kulturnom smislu, koji predstavlja najzahtjevniji ali i najsuptilniji segment razvoja”, zaključio je predsjednik, sa željom da hor nastavi sa uspjehom.  

Voditeljka programa, Slađana Merdović, podsjetila je da je Gradski hor osnovan u novembru 2016. godine, a njegov cilj je razvijanje kreativnog odnosa prema muzičkom nasleđu i stvaralaštvu, podsticanju aktivnog učestvovanja u procesima razvijanja kulture i kulturne razmjene u oblasti muzike, realizaciji koncerata i koncertnih gostovanja hora i solista. 

“Hor njeguje i izvodi više vrsta  umjetničke muzike, bavi se koncertnim aktivnostima i iza sebe ima  uspješne solističke  nastupe. Bavi se i obradom  popularnih pjesama iz naših krajeva. Po strukturi je mješovito višegeneracijsko pjevačko društvo i  broji 50 stalnih članova”, objasnila je voditeljka.

Merdović se na nesebičnoj podršci zahvalila Opštini Bijelo Polje, na čelu sa predsjednikom Smolovićem, predsjedniku Skupštine opštine, Abazu Dizdareviću, koji je pomogao da se realizuje ideja osnivanja Gradskog hora, privredniku Hasanu Ramoviću, SUBNOR-u Bijelog Polja i Udruženju boraca našeg grada.

Autorka: Enida Omerhodžić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE