Rotary Club Bijelo Polje proslavio deceniju postojanja

Rotary Club Bijelo Polje proslavio je danas veliki jubilej – 10 godina postojanja i to prigodnom svečanošću u bjelopoljskom Centru za kultru.

Uz podršku velikog broja predstavnika lokalne samouprave, ali i predjsednika i članova rotari klubova iz Crne Gore i zemalja regiona, Rotary Club Bijelo Polje obilježio je desetogodišnjicu rada i u tu čast uručio osnovnim i srednjim školama sa sjevera Crne Gore 10 multifunkcionalnih štampača, čime je još jednom dokazao da slijedi visoka rotarijanska načela i ciljeve.

„Najviše dobija onaj koji  najviše daje“ moto je, kojim će se, prema riječima sadašnjeg predsjednika Rotary Cluba Bijelo Polje, Željka Madžgalja, i dalje voditi u svom radu.

„Čast je predstavljati Rotary klub Bijelo Polje u godini jubileja, a vaše prisustvo i podrška obavezuju nas da i dalje da njegujemo duh rotarijanstva, koji je sačinjen u paroli „Najviše dobija onaj koji  najviše daje“. Ako pomislimo da davanje i dijeljenje ne podrazumijeva samo novca i materijalne stvari, onda smo blizu razumijevanja duha rotarija, jer možemo nesebično dijeliti ideje, znanje, možemo zajednici služiti našim profesionalnim i poštenim pristupom poslu i tako dati doprinos u poboljšanju kvaliteta života svog grada i zavičaja“, podvukao je Madžgalj, dodajući da je točak rotarija, koji je postao zaštitnik znak svih rotarijanaca, uvijek je bio točak progresa i humanosti.

Obrazovanje, zaštita životne sredine, porodica i djeca, klupske aktinosti, međuklupska saradnja, saradnja sa lokalnom zajednicom i medijima bili su u fokusu desetogodišnjeg rada i djelovanja  bjelopoljskog Rotary Cluba, a svoje aktivnosti, prema riječima Madžgalja, i u narednom periodu usmjeriće upravo na te oblasti.

„Za deset godina postojanja održali smo više od 300 klupskih sastanaka, imali smo desetine predavanja, oko 50 servisnih akcija u zajednici, sakupili smo oko 25 000 eura po osnovu članarine, te oko 15 000 dodatnih izdvajanja čalnova za kacije, a oko 150 hiljada eura donirali smo kroz robe i usluge. Mislim da upravo ovi podaci najbolje govore o onome što smo uspjeli da uradimo za ovu deceniju rada“, podvukao je Madžgalj.

Česitajći ovaj značajn jubilej, predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, poručio je da su ciljevi loklane uprave i Rotary Cluba Bijelo Polje isti  - jedinstvo, tolerancija, mir.

„Bijelo Polje je grad koji baštini mir i toleranciju, a znajući da je svjetski pokret Rotary zasnovan na istim principima, visokih moralnih vrijednosti i  humanitarnog rada, jasno je da smo svi na istom zadatku, a to je da ovaj svijet učinimo boljim mjestom za život“, istakao je Smolović.

On je kazao da će Rotary Club Bijelo Polje i lokalna uprava nastaviti  da unapređuju saradnju  i to misleći globalno, a radeći u lokalnoj zajednici.

Guvener Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru, Vladimir Matić, istakao je da je RC Bijelo Polje jedan od najboljih klubova, ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji.

„U prilog tome najbolje govori veliki broj akcija i donacija, zato im i želim još mnogo više i čestitam im na dosadašnjem radu“, kazao je guverner Matić na današnjoj ceremoniji.

Rotary Club Bijelo Polje aktivno učestvuje u svim programskim aktivnostima koje kao zadatke, svake godine postavlja Rotary International, a to je dokazao i danas, kada slavi 10 godina postojanja, i to uručenjem  10 multifunkcionalnih štampača osnovnim školama “Mojsije Stevanović”,  „Džafer Nikočević“,   „Aleksa Đilas Bećo“,“Milić Keljanović”, “Vladislav R. Korać”, „Pavle Žižić“,“9 maj”, kao i bjelopoljskim srednjim školama - Srednjoj elekto-ekonomskoj školi, Srednjoj stručnoj, kao i Gimnaziji “Miloje Dobrašinović“.

Na sevčanosti kojom je obilježen jubilej Rotary Cluba Bijelo Polje uručena su i najveća priznanja Pol Haris značke za posebnu istaknutost u radu članova kluba.

Priznanja su uručena Zvonimioru Mrdoviću, stomatologu iz RC Bijelo Polje, farmaceutu Damiru Staniću, biologu Rifatu Kajabegoviću, agronomu Dejanu Zejaku, kao i Muzaferu Ljuci.

Takođe, danas su značku rotary fondacije dobili su i novi članovi Rotary Cluba, Bjelopoljac Dražen Konatar i Goran Rabrenović iz Mojkovca.

Proslava desetogodišnjice rada Rotary Cluba Bijelo Polje upotpunjena je kulturno-umjetničkim programom u okviru koje su nastupili, Milena Popović, Anja Radović i Petar Jokić.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Stefan Vukićević - Rotary Club Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE