Brojna bjelopoljska sela i danas bez struje

Zbog planiranih radova na mreži,  bez struje će danas od devet do 16 časova ostati Čokrije, Grab, Bijeli Potok, Vergaševići, Kovren, Gorice, Bliškovo, Stožer i Grančarevo, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno, za danas nema planiranih radova na mreži, niti najavljenih isključenja, saopštili su iz Vodovoda Bistrica, i dodali da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi tokom protekla 24 sata zatražio je 51 sugrađanin, a dežurne ekipe su tri puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice tokom proteklog dana rođena je jedna beba.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja sinoć su gasili šumski požar u selu Orahovica, koji je brzom intervencijom lokalizovan. Kako su saopštili iz te Službe, nije pričinjena veće materijalna šteta, niti je bilo povrijeđenih.

SAOBRACAJ SE OBAVLJA PO SUVIM KOLOVOZIMA I UZ DOBRU VIDLJIVOST. NA PUTEVIMA  KOJI VODE PORED RIJEKA I KOSINA MOGUCA JE POJAVA SITNIJIH ODRONA. APELUJEMO NA VOZACE DA POSTUJU SAOBRACAJNE PROPISE NAROCITO OGRANICENJE BRZINE I DA VOZNJU PRILAGODE TRENUTNOM STANJU NA PUTU.

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, tokom dana uglavnom suvo, a u noćnim satima kiša. Vjetar slab do umjeren, krajem dana i tokom noći mjestimično i pojačan, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha 12 do 23 stepena.