Lokalna uprava ugostila predstavnike Crnogorskog olimpijskog komiteta

24 April 2024

Najnovije vijesti

Lokalna uprava ugostila predstavnike Crnogorskog olimpijskog komiteta

Lokalna uprava ugostila je danas predstavnike Crnogorskog olimpijskog komiteta, koji borave u Bijelom Polju, povodom Olimpijskog karavana koji je danas krenuo iz našeg grada.

Karavan se organizuje u okviru promocije Igara malih zemalja, najvećeg sportskog takmičenja koje će se održati od 27. maja do 1. juna u Crnoj Gori, a tom prilikom predstavnike Crnogorskog olimpijskog komiteta ugostio je predsjednik Skupštine Opštine, Abaz Dizdarević, koji je zahvalio gostima na entuzijazmu koji su danas prikazali na gradskom trgu.

,,Zahvaljujem ovim putem i našim sugrađanima, firmi Sport vision, koji su omogućili da se ovaj događaj održi u Bijelom Polju. Čuli smo da će dosta gradova iz južnog dijela Crne Gore biti domaćin igara, tako da se nadam  da će narednih godina i naš grad biti dio istih. Bijelo Polje to zaslužuje jer je iznjedrilo veliki broj uspješnih sportista. To je molba da u pesrpektivi mislite i na naš grad, a mi ćemo se potruditi da stvorimo sve ono što taj događaj podrazumijeva, kako bi nekada bili dio ove velike sportske priče”, dodao je Dizdarević.

Bjelopoljci su se danas na gradskom trgu družili sa olimpijskim reprezentativcima i volonterima, upoznali dosta bitnih stvari o Igrama koje će biti održane u našoj državi. Kao sponzor crnogorskog olimpijskog tima, Sport Vision je najmlađim predstavnicima gradskih škola kroz zanimljivo takmičenje, donirao lopte za fudbal, odbojku i košarku, kao i druge brojne poklone.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, kazao je da Bijelo Polje na jedna lijep način pokazujeodnos prema sportu i olimpizmu.

,,Naš veliki sponzor, vlasnici firme Sport vision uvijek izdvajaju značajna sredstva kako bi crnogorski sportisti bili opremljeni na najbolji način noseći jedan od najboljih svjetskih brenodva ,,Nike”. Ne postoji neko sportsko dešavanje a da ova kompanija ne učestvuje u tome. Mi smo imali potrebu da to ispoštujemo do kraja, i da ovaj karavan dođe u Bijelo Polje. Duh olipmizma želimo da predstavimo i našem sjeveru, i da ovaj i druge gradove predstavimo našim gostima koji će boraviti tih dana u Crnoj Gori. igre će pratiti i svjetski mediji, između ostalih, novinari iz Švedske, Njemačke, Holandije, Španije i Portugala i ovo je dobra prilika da našu zemlju predstavimo na pravi način", naglasio je Simonović. 

Predstavnici Crnogorskog olimpijskog komiteta i kompanija ,,Sport vision" uručili su danas poklone u vidu sportske opreme čelnicima iz Opštine Bijelo Polje.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA