Učenici Muzičke škole uspješni na Festivalu mladih muzičara Crne Gore

Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje postigli su dobre rezultate na 46. Festivalu mladih muzičara Crne Gore, koji se održava u Podgorici.

Učenik odsjeka flaute Vladimir Kuč u drugoj kategoriji osvojio je prvo mjesto, sa blizu 100 bodova, dok je u istoj kategoriji Lani Španjević pripalo četvrto mjesto. Svi učenici u toj kategoriji sviraju u klasi profesorice Slađane Furundžić, dok ih je na klaviru pratila profesorica Milena Đurović.

Direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, kazala je za Radio Bijelo Polje da je veoma zadovoljna postignutim rezultatima učenika na državnom takmičenju.

,,Poslije prvomajskih praznika za učenike naše škole predstoje međunarodna takmičenja u sarajevu, Tivtu i Bečeju“, najavila je Hot.

Drugo mjesto u prvoj kategoriji osvojio je trio Jana Perović violina, Matija Veličković gitara, i Aleksandra Popović klavir, iz klasa profesora Ande Dizdarević, Jasmina Ćorovića i Sanje Božanović, kao i učenica Ajša Badžić, u klasi profesorice Slađane Furundžić. Četvrto mjesto pripalo je triu koji čine dvije violine Milica Đurović, Emina Višnjić i klavir Milica Rabrenović u klasi Ande Dizdarević i Milene Đurović.

Diplome za učešće osvojio je kvartet harmonika, klasa profesorice Mirele Mekić,  i učenica Anida Pilica sa odsjeka flaute iz klase Slađane Furundžić.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Škola za osnovno muzičko obrazovanje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA  SA VEB PORTALA