Kompanije Put-Gross i Ovako proslavile 20 godina uspješnog poslovanja i saradnje

29 March 2024

Najnovije vijesti

Kompanije Put-Gross i Ovako proslavile 20 godina uspješnog poslovanja i saradnje

Kompanije Put-Gross, iz Bijelog Polja i Ovako, iz Sarajeva, prigodnim programom proslavile su danas 20 godina uspješnog poslovanja.

Vlasnik firme Put Gross, Hasan Ramović, prisjetio se da su počeli u jako teškim vremenima sa velikom inflacijom. Pokrenuli su proizvodnju, i, kako naglašava, ispunili želju pokojnog vlasnika kompanije Ovako, Raifa Džafića, da, iako su imali plasman u Bosni i Hercegovini, proizvode prodaju u Crnoj Gori.

“Sa dobrim razumijevanjem, uspjehom, rasli smo iz godine u godinu i sada imamo ozbiljno učešće na prostorima Crne Gore. Iza svega toga stoji ogroman trud i rad”, podvukao je Ramović.

Kroz saradnju sa mesnom industrijom Ovako, ističe ugledni Bjelopoljac Ramović, u firmi Put-Gross trudili su se da manje poznate proizvođače učine vidljivijim na tržištu.

“U bremenitim i teškim vremenima bili smo uporni u ponudi, u saradnji sa kupcima. Na taj način smo došli do reprezentativnih 20 godina”, izdvojio je uspješni proizvođač, uvoznik i trgovac Ramović.

Iza ovih 20 godina, ističe generalni direktor mesne industrije Ovako, Mušan Mutavelić, bilo je izazova, prepreka ali i lijepih stvari. Robi tada nepoznatog proizvođača bio je potreban neko ko će prepoznati taj potencijal, želju da se radi i proizvodi kvalitetna roba, dodao je Mutavelić.

“Neko ko će uložiti i dušu i snagu da ti proizvodi zažive i nađu svoje mjesto na trpezama u Crnoj Gori i u regionu. Na čelu sa Hasanom, cijeli njegov tim je to prepoznao i zahvaljujem im od srca na tome”, poručio je generalni direktor firme Ovako, uz želju za razvijanjem dobre saradnje i u narednom periodu.

U ime lokalne samouprave i kao prijatelj, predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje, Abaz Dizdarević, čestitao je predstavnicima kompanija jubilej dugogodišnjeg uspješnog poslovanja. Za Hasana Ramovića kaže da je čovjek koji je pored posla u privredi, pomagao mnoga preduzeća, kulturu, umjetnike i pojedince. Kaže da je od njega u jednom momentu zavisio i naš grad.

“Grad u kojem smo danas bogata zajednica. I ako na individualnom nivou njegujemo ovakvu vrstu saradnje, onda nijesmo baš opredijeljeni prema dugom trajanju, a ja želim da ovo vaše prijateljstvo doda još jednu nulu na ovaj jubilej i da trajete još toliko”, poručio je prvi čovjek Skupštine opštine Bijelo Polje.

Put-Grossu pripada dio kupljene bjelopoljske fabrike Eko-line, a od prije pet godina i industrijska pekara, zahvaljući kojoj Ramović hljebom snabdijeva jedan region na sjeveru države. Njegova firma se bavi i proizvodnjom kolača i tjestenine Uvoze žitarice, a najviše pirinač.

Mesna industrija Ovako iz Sarajeva posjeduje opremu najnovije tehnologije, što omogućava proizvodnju najihovijih prozivoda prema zahtjevima i standardima Evropske unije. Moderna tehnologija i tim stručnjaka kojima raspolažu garancija su proizvoda vrhunskog kvaliteta i sigurne higijensko-sanitarne ispravnosti. Kao dokaz tome su implementirani i sertifikovani brojni standardi - HALAL i HACCP.

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

 

 

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA