Barani otvorili posljednju noć 49. FDACG

Glumci dramskog studija Entuzijasti, Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara predstavom DR, otvorili su petu, posljednju noć 49. Festivala dramskih amatera Crne Gore.

Komad su po tekstu Branislava Nušića, režirali Mirjana Savićević i Ivana Kecojević.

Glavni glumac je bio Faruk Husović, koji je prvi put gost ovog tradicionalnog događaja. Kaže da je imao odličnu saradnju sa kolegama i rediteljkom. Spremali su se oko četiri mjeseca i uspjeli su, kako navodi za naš Radio, da dobiju pozitivnu povratnu informaciju. Sa FDACG nosi prelijepe utiske.

“Počastvovan sam učešćem na ovako značajnoj manifestaciji. I ranije sam bio na drugim festivalima, ali ovo je posebno iskustvo. Glumom ću pokušati i profesionalno da se bavim, zato je amaterizam prekretnica usavršavanja ove umjetnosti”, izdvojio je on.

Husović je podsjetio da je učestvovao i na ohridskom festivalu, ističući njihov značaj zbog daljeg životnog opredjeljenja. Pohvalio je FDACG profesionalizmom  na visokom nivou.

“O kvalitetu ovog projekta najbolje govori broj predstava, organizacija, ali i kvalitet publike. Kad sve to saberete, dobijete jednu značajnu manifestaciju, objedinjenu svim crnogorskim gradovima, na kojoj steknemo brojna prijateljstva za čitav život”, poručio je Baranin, budući profesionalni glumac, kojeg je publika večeras nagradila najvećim aplauzom.

Rediteljka, Mirjana Savićević, već je gostovala na FDACG. I sa prethodnih, kao i sa ovogodišnjeg, kako naglašava, nosi pozitivno iskustvo. Mladi glumci su uspjeli da pokažu da znanje ima kvalitet.

 

 

 

“Čini mi se da je to danas malo degradirano. Akcenat se stavlja na neke nebitne stvari. Ovim komadom smo pokušali da otkrijemo prave vrijednosti kojima djeca i svi treba da težimo”, poručila je profesorica, rediteljka predstave, priželjkujući nagradu od žirija.

Proglašenjem najboljih večeras će se u bjelopoljskom Centru za kulturu završiti 49. Festival dramskih amatera Crne Gore.

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE