Medenica: Uloga reditelja i glumca u jednoj predstavi bilo mi je prvo, neobično i prelijepo iskustvo

Teatralni komad “Draga Jelena Sergejevna”, po tekstu Ljudmile Razumovske, u režiji Filipa Medenice, koji je igrao i glavnog aktera, izveli su glumci Društva sociologa Crne Gore i Centra za kulturu Mojkovac.

Reditelj i glumac u predstavi, Filip Medenica, za naš Radio je poručio da ne umije definisati kako se osjeća u dvostrukim zadacima u jednom projektu. Kaže da treba proći izvjestan period kako bi akumulirao emocije i odgonetnuo na to pitanje.  

“Ovo je moje prvo takvo iskustvo i prvi rediteljski poduhvat. U procesu kreiranja toga bilo je fenomenalno, a sudeći po intenzitetu reakcija Bjelopoljaca, i oni su to potvrdili. Peti put se predstavljam ovoj festivalskoj publici i presrećan sam”, istakao je reditelj i glumac komada “Draga Jelena Sergejevna”, dodajući da ova tradicionalna manifestacija napreduje iz godine u godinu.

Istakao je da je Festival dramskih amatera ove godine na visokom i kvalitativnom i kvantitativnom nivou. Dodao je i da je žiri, od kojih priželjkuje nagradu, izuzetan.

Glumica Jelena Radović, u ulozi Jelene Sergejevne, oduševila se njihovim igranjem i povratnom porukom publike. Kaže da su se prije nastupa dogovorili da budu opušteni na sceni i da ne razmišljaju o Festivalu. Dodala je i da o nagradama nikada ne misle.

“Ovo je prvi samostalni projekat mladih ljudi iz Mojkovca i sjajno je iskustvo. Uživali smo u pripremanju proteklih mjeseci ali i večeras na sceni. Nadam da ćemo nastaviti sa gostovanjem na festivalima, ne samo u Bijelom Polju, nego i šire”, uvjerena je Radović.

Pored Medenice i Radovićke,u predstavi su igrali i Branko Mrdović, Katarina Jovanović i Novica Medenica.

Ovom predstavom, zatvorili su takmičarski dio 49. Festivala dramskih amatera u Bijelom Polju.

Autorka: Enida Omerhodžić

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE