Madžgalj: Nagrada "Dr Branko Zogović" verifikuje moja zalaganja i cjelokupan angažman u profesionalnoj sferi

Bjelopoljac Šućro Madžgalj, student Medicinskog fakulteta u Beogradu, dobio je nagradu "Dr Branko Zogović"- “Komora najboljem studentu medicine” , koju jednom godišnje dodjeljuje Ljekarska komore Crne Gore.

Ovom sjajnom Bjelopoljcu, nagradu je uručio predsjednik Ljekarske komore Crne Gore Aleksandar Mugoša, a kako je Madžgalj kazao za Radio Bijelo Polje, ovo priznanje daje poseban pečat njegovom školovanju i predstavlja prekretnicu u njegovom usavršavanju.

“Zaista nijesam vjerovao da ja mogu biti jedan od laureata, pored svih odličnih studenata, kolega, koji studiraju po svijetu. Međutim, desilo se i presrećan sam. Zapravo, ova nagrada je potvrda svega onoga što sam do sada uradio, verifikuje sva moja zalaganja, cjelokupan angažman u profesionalnoj sferi. Na fakultetu, to je prelazak sa pretkliničko- istraživačkog , na kliničko-praktinčno iskustvo, zatim uspješan upis pete godine medicinskog fakulteta, mogućnosti odlaska na jednomjesečnu praksu u Kinu i sl. Kao da predstavlja gratifikaciju, potvrdu mojih djelanja na fakultetu, zbog čega mi je posebna čast”, rekao je Madžgalj.

Kako je istakao, posebno zadovoljstvo mu predstavlja to što su pored njega ovogodišnji laureati takođe Bjelopoljci, Ersin Spahić i prof. dr Ranko Lazović.

“Upravo to me činiji još ponosnijim, jer smo nagrađeni mi, Bjelopoljci, građani malenog grada s sjevera, koji koriste svoje kapacitete ostvarujući ih do maksimuma”, dodao je Šućro.

Iako rijetko kada ima vremena da dođe u svoj rodni grad, Šućro kaže da svaki put bude oduševljen napretkom koji je uočljiv u svakom segmentu.

“Svaki novi detalj, klupa i saksija, predstavlja maksimum koji dajemo s obzirom na budžetske kapacitete koje posjedujemo. Malim koracima uspijevamo, maksimalno koristeći svoje potencijale”, naveo je Šućro, dodajući da posebno treba pohvaliti napore predsjednika Opštine Petra Smolović, koji strateški vodi naš grad, koristeći svaku blagodetnu datost koja nam je od Boga poklonjena.

Šućro je pored ove nagrade Ljekarske komore Crne Gore, “Komora naboljem student medicine”, dobitnik i velikog broj drugih priznanja, za najboljeg studenta generacije sa opštim prosjekom 10,00 bio je proglašen čak tri puta 2015/16. godine. 2016/17. i 2017/18. godine; pripalo mu je i priznanje za najistaknutijeg pojedinca grada Bijelog Polja, 2018.godine; a osvajao je i zapažene rezulatate na državnim takmičenjima i Olimpijadi znanja iz biologije.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE