Hitovi Atomskog skloništa impresionirali Bjelopoljce na 13.White Filed Jazz Festivalu

Drugo veče 13. White Field Jazz Festivala završeno je nastupom hrvatskih veterana, benda Atomsko sklonište.
 
Najveće hitove poput „ Za ljubav treba imat dušu“,“Bez kaputa“,“ Žuti kišobran“, „Pomorac sam majko“ i ostale pjesme Bjelopoljci su slušali do kasno u noć .
 
„Obećali smo atomsku svirku i to smo uradili zajedno sa publikom koja je bila sjajna. Ono što svakako impresionira je to da dosta mladih ljudi poznaje naš rad i naše pjesme što je dobro da i poslije 43 godine postojanja naše svirke i dalje posjećuju  mladi ljudi“, kazao je frontmen grupe Bruno Langer.
 
Kao gost na njihovom koncertu bio je i mladi pjevač Isak Šabanović koji je otpjevao pjesmu „Rahela“.
 
Prethodno su nastupili Borjan Radović, Miloš Bošković i Vido Uskoković.
 
Neklasični sastav tria iz Podgorice  koji plijeni pažnju svojom energijom i samom kombinacijom instrumenata klasičnog izraza i popularnije forme violine , gitare i udaraljki.
 
„I ranije smo gostovali u Bijelom Polju gdje smo svirali klasičniju muziku i uvijek smo bili lijepo dočekani. Ovoga puta izvodili smo filmsku i jazz muziku prilagođenu ovom festivalu i sudeći po reakcijama publike bilo je dobro“, kazao je Borijan.
 
Večeras je nastupio i crnogorski omladinski gitarski trio, koji čine tri  momka, koja su završila srednju muzičku školu u klasi Šuleta Jovovića, a jedan od njih je i Bjelopoljac :Filip Miladinović, Jovan Bjelica i Miloš Pavićević. 
 
Jovan Bjelica kaže da je jazz muzika način izražavanja.
 
 
„Učio sam gitaru od profesora Jovovića više od deset godina i koji mi je prenio svoje veliko iskustvo. Kao trio nastupamo širom Crne Gore ali naročito smo ponosni što smo dio jednog ovako popularnog festivala u našoj zemlji“,  kazao je Bjelica.
 
Miško Plavi -Milivoje Petrović- multiinstrumentalista koji je sa harmonikom  izgradio i značajnu svetsku karijeru, svirao je večeras pred bjelopoljskom publikom.
 
Od 2000. godine izvodi solo program na harmonici „Music Around the World“, sa kojim je odžao više od 100 koncerata u Japanu, gde je objavio i album „Istok ljubi zapad“.
 
Kroz svoju  muzičku karijeru Miško Plavi je stvorio autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama.
 
„Moja muzika se zove „Music around the world“, a djelić tog svijeta je večeras i u Bijelom Polju“, kazao je Miško Plavi.
 
Trinaesti White Field Jazz festival organizovala je  Javna ustanova „Ratkovićeve večeri poezije“, uz  finansijsku podršku Opštine Bijelo Polje.
 
BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Autorka: Vanja Šabanović
 
Foto: Vladimir Jelić