Pačariz: Kontejneri u centru grada biće zamijenjeni novim komunalnim posudama (video)

Radnici Komunalnog preduzeća „Lim“ postaviće tokom dana nove kontejnere zapremine 1,1 kubika, u centru grada i pojedinim prigradskim naseljima, kazao je Senad Pačariz, rukovodilac radne jedinice „Čistoća“. On je to izjavio gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radija Bijelo Polje.

„Zahvaljujući pomoći lokalne uprave kupili smo 50 komunalnih posuda, vrijednosti oko 15 hiljada eura. Naši radnici danas će postaviti nove kontejnere, a postojeće, koji  su oštećeni,  popravićemo i postaviti onamo gdje bude potrebno.  Takođe,  pored ovih  komunalnih posuda, nabavićemo i  koševe površine  pet metara kubnih, otvorenog tipa,  koji će biti postavljeni uglavnom na onim mjestima,  na kojima domaćinstva imaju potrebu da odlažu otpad  koji se ne tretira kao smeće“, istakao je Pačariz.

Pačariz podsjeća i da su ovih dana radnici i operativa komunalnog preduzeća „Lim“ angažovani  na saniranju oštećenih gradskih ulica i lokalnih putnih pravaca, te da je u okviru tih poslova planirana ugradnja 500 tona asfalta.

„Tokom sanacije oštećenja na ulicama u naseljima Pruška, Nikoljac, Zaimovića livade, Lipnica i Centar grada do sada je ugrađeno oko 140 tona asfalta, a radovi će biti nastavljeni. Slični posovi danas se rade u naselju Rasovo prema Gubavču, kao i na području Goduše, gdje su komunalci angažovani na izgradnji putnih nasipa, i do sada je od planirani 800 kubika asfalta ugrađeno nešto više od polovine. Izgradnja putnih nasipa završena je u Kanjama u dužini od 1.200 kubika, Dobrinju 400  i Mioču 350 metara kubnih, a u narednom periodu putni nasipi biće nasuti i u Pavinom Polju, Kovrenu, Tomaševu, Gubavču, Nedakusima i Medanovićima, što je ukupno oko 6.000 kubika u ovoj godini“, kazao je Pačariz.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada: Sanida Kajević

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE