Nermin Bećirović i Ernad Suljević novi potpredsjednici Opštine Bijelo Polje

Nermin Bećirović, diplomirani menadžer i Ernad Suljević, specijalista menadžmenta u turizmu, izabrani su danas za potpredsjednike Opštine Bijelo Polje.

Odluku o imenovanju Bećirovića za potpredsjednika bjelopoljske opštine podržala su 22 odbornika, protiv je bilo 7, a uzdržanih nije bilo, dok je za izbor Suljevića glasalo njih 20, dok je sedam bilo protiv.

“Demokratska partija socijalista odlučila je da teret odgovornosti podijeli sa koalicionim partnerima, Socijaldemokratama i Bošnjačkom strankom, kako bi zajednički radili na razvoju Bijelog Polja”, kazao je danas predsjednik Opštine, Petar Smolović, saopštavajući svoj predlog o imenovanju potpredsjednika.

Smolović je istakao da je uvjeren da će Bećirović i Suljević svojim ljudskim, moralnim i profesionalnim kvalitetima dati doprinos razvoju lokalne uprave.

Jasmin Kijamet iz Bošnjačke stranke i Azem Idrizović iz Socijaldemokrata pohvalili su priijedloge predjsednika Opštine o izboru potpredsjednika, te kazali da očekuju da će novoizabrani Bećirović i Suljević kvaliteno obavljati svoje poslove.

Adnan Striković iz SDP-a kazao je da su potpredsjednici funkcije od kojih bitno zavisi kvalitet Bijelog Polja, te da je očekivao da će predsjednik Opštine, Petar Smolović, izabrati neke politički iskusnije saradnike.

Odbornik Ujedninjene Crne Gore, Nikola Raosavljević, istakao je da je prijedlog o potpredsjednicima isključivo politička odluka.

“I ja to razumijem, ali radi se o ljudima koji nijesu završili prestižne univerzitete”, dodao je Raosavljević.

Podsjetimo, članom 58 stav 1 tačka 8 Zakona o lokalnoj samoupravi propisano je da predsjednik opštine bira i razrješava potpredsjednike uz saglasnost skupštine.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE