Sjutra koncert klasične muzike u Kući Rista Ratkovića

Drugi koncert klasične muzike u okviru Ljetnjeg festivala muzike, biće održan 11. jula u Kući Rista Ratkovića, sa početkom u 19 časova. 

Predstaviće se  mr Veljko Belević, istaknuti crnogorski kontrabasista uz klavirsku pratnju profesorice Vide Belević, kao i kvartet kontrabasa “Bassonegro“ koji pored Belevića, čine i kontrabasisti Predag Vujisić, Slaven Turusković i Vojislav Aleksić.

„Kvartet je imao zapažene koncerte u Podgorici, Cetinju, Kotoru, Herceg Novom, Nikšiću i Ulcinju, a nastupao je u Novom Sadu, Beogradu i Njemačkoj. Bjelopoljkoj  publici predstaviće se djelima Baha, Hendla, Botesinija i Štrausa“, kazala je Jasmila Hot, direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, dodajući da su mr Veljko Belović i mr Vida Belević,  profesori na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Hot je podsjetila da će sljedeći koncert u okviru festivala biti održan 19. jula. Ljetnji festival muzike finansijski je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore, Opština Bijelo Polje i Škola za osnovno muzičko obrazovanje.

 

AUDIO SNIMAK - JASMILA HOT

 

Tekst: Tanja Dangubić

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE