Usvojen Prijedlog završnog računa Budžeta za 2018. godinu

Odbornici Skupštine Opštine Bijelo Polje su danas većinom glasova usvojili Prijedlog završnog računa Budžeta Opštine Bijelo Polje za 2018. godinu.

Prema riječima predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, konsolidacija opštinskih finansija teče planiranom dinamikom i sve tekuće obaveze se redovno servisiraju. Tokom diskusije predsjednik Smolović je istakao da ni njegov prethodnik, Aleksandar Žurić, niti on, nijesu napravili ni euro dodatnog duga.

Kako je na devetoj sjednici lokalnog parlamenta u obrazloženju Prijedloga saopštila sekretarka Sekretarijata za finansije, Alida Nuhodžić, izdaci za 2018. godinu ostvareni su u iznosu 13.033.248,36€, a primci od 13.578.938,57€.

 

Predsjednica Kluba odbornika DPS-a Vesna Pavićević, pohvalila je završni račun budžeta za 2018. godinu i navela razloge zbog kojih odbornici vladajuće partije daju podršku. Što je obrazložio i odbornik Abaz Kujović izražavajući uvjerenje da će ove godine Opština Bijelo Polje postići stabilnost i ostvariti finansijsku konosolidaciju. “Prošle godine je isplaćeno 14 zarada, ove godine se isplaćuju sve redovno, što govori u prilog tome da ćemo stabilnost postići i prije nego što smo očekivali”, rekao je Kujović.

Sa druge strane, odnornik SNP-a Radosav-Rašo Nišavić je kazao da odnos između primitaka i izadataka pokazuje da je Opština Bijelo Polje imala suficit budžeta, što, kako je kazao, nije jasno s obzirom na velika zaduženja.

Nakon razmjene stavova između odbornika opozicije i predstavnika lokalne vlasti Prijedlog završnog računa  Budžeta je usvojen sa 21 glasom za, 5 protiv i 2 uzdržana.

 

Autorka: Sanja Čujović
Foto: Vladimir Jelić
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE