Petrovdanska akademija sjutra od 19 časova u Centru za kulturu

Eparhija budimljansko-nikšićka, Crkvena opština Bijelo Polje i Matica srpska - Društvo članova u Crnoj Gori, organizovaće sjutra Petrovdansku akademiju, manifestaciju „Moja  ćirilica“, u Centru za kulturu sa početkom u 19 časova. Svečanost se organizuje povodom obilježavanja 12. jula, dana Svetih apostola Petra i Pavla, kazao je protojerej Darko Pejić.

„Uvodnu riječ imaće njegovo preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki, gospodin Joanikije, dok će besjedu na temu „Naša ćirilica“ održati prof.dr Jelica Stojanović, predsjednica Matice srpske za Crnu Goru. U programu će učestvovati Nada Pavićević, profesorica i pjesnikinja, zatim Radenko Krulanović, narodni guslar Vaso Đondović, Mališa Vukašinović, zatim  Crkveni hor „Sveti Nikola iz Bijelog Polja. Program će voditi  mr Jovana Gazdić i Vasilija Obradović“, kazao je protojerej Pejić.

On je najavio Petrovdansku litiju, koja će se održati sjutradan, 12. jula, a koja će u  18 časova krenuti od crkve Svetih apostola Petra i  Pavla, gradskim ulicama, do crkve Svetog Nikole u Nikoljcu, i nazad. Litiju će predvoditi episkop Budimljansko- nikšićki  Joanikije sa svještenstvom.

 

AUDIO SNIMAK - PROTOJEREJ DARKO PEJIĆ

 

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: arhiva RBP

Audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE