Odbornici podržali Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Ministarstvom odbrane

Odbornici bjelopoljskog lokalnog parlamenta, njih 24, dali su na današnjoj sjednici saglasnost na zaključivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa Ministarstvom odbrane Crne Gore.

Naime, u cilju potpunijeg korišćenja raspoloživih kapaciteta i sticanja radnih iskustava pripadnika inžinjerske jedinice Vojske Crne Gore, Ministarstvo odbrane je ponudillo uspostavljanje poslovno - tehničke saradnje sa Opštinom Bijelo Polje.

“Predmet višegodišnjeg Ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji je unapređenje postojeće lokalne vodovodne infrastukture kao i izgradnja i rekonstrukcija saobraćajne infrastrukture”, naveo je Dejan Luković, sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bijelo Polje.

On je pojasnio da se predmetnim Ugovorom izvođač radova tj. Ministarstvo odbrane obavezuje da za potrebe Opštine Bijelo Polje, bez naknade, angažovanjem svog ljudstva, mehanizacije,opreme i drugih potrebnih sredstava izvrši opravku i nasipanje puteva prema planu dostavljenom od strane Opštine Bijelo Polje.

“Sa druge strane, Opština Bijelo Polje se obavezuje da će obezbijediti materijal i gorivo za izvođenje radova kao i finansijska sredstva za troškove lica koje će izvršavati nevedene poslove - smještaj, ishrana i dnevnie za vrijeme provedeno naterenu”, dodao je Luković.

On je istakao da će se zaključivanjem ovog Ugovora poboljšati kvalitet postojeće i izgraditi nova putna infrastruktura na seoskom području , a što će omogućiti i značajne uštede u budžetu Opštine u narednom periodu kao i poboljšati kvalitet žitota stanovništva na seoskom području.

Takođe, na današnjoj sjednci jednoglasno je usvojena i odluka o učešću Opštine Bijelo Polje u realizaciji Ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji sa Ministarstvom odbrane.

“Sredstva tekuće budžetske rezerve budžeta Opštine Bijelo Polje u iznosu do 50.000 eura opredeljuju se za učešće Opštine u troškovima izgradnje i rekonstrukcijeputne infrastrukture, na osnovu Ugovora o poslovno - teničkoj saradnji sa Ministarstvom odbrane Vlade Crne Gore”, navodi se u Odluci.

“Zaključivanje ovog Ugovora  će omogućiti i značajne uštede u budžetu Opštine u narednom period, kao i poboljšati kvalitet života stanovništva na seoskom području”, kazala je Alida Nuhodžić, sekretarka Sekretarijata za finansije Opštine Bijelo Polje, napominjući da je Članom 38 Zakona o finansiranju lokalne samouprave, propisano je da se sredstva tekuće budžetske rezerve koriste za nepredviđene ili nedovoljno predviđene izdatke tokom fiskalne godine.

Dževad Omerović iz DPS-a rekao je da je ovo izuzetno značajan projekat za ruralno područje naše opštine, naročito što će zahvaljujući njemu biti urađeno 158 km puteva na području bjelopoljske opštine.

“Putna inftastruktura biće na većem niovu, što će poboljšati kvalitet života, te zadržati mlade u ruralnim područjima”, rekao je Omerović.

Klub odbornika DPS-a će, prema riječima predsjednice Vesne Pavićević, podržati ovaj Ugovor.

“Jer podaci koje imamo ukazuju da je kandidovano 158 km puta za vrijednost od 50.000, a po tenderu bi za tu kilometražu utrošili million i dvjesta hiljada eura”, navela je Pavićević.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE