Odbornici usvojili više značajnih tačaka, sjutra nastavak devete sjednice

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su na današnjem zasijedanju niz značajnih tačaka, a deveta sjednica Skupštine Opštine Bijelo Polje biće nastavljena sjutra, od 10 časova.

Nakon višečasovne diskusije, odlukom većine izabrani su potpredjsednici Opštine, usvojen je prijedlog  Završnog računa budžeta Opštine Bijelo Polje za 2018. godinu, prijedlozi  odluka o donošenju Plana kapitalnih investicija opštine za period 2019 - 2021.godine, data je saglasnost na zaključivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa Ministarstvom odbrane Crne Gore, korišćenju sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta Opštine,  učešću Opštine u troškovima realizacije projekta Dnevni boravak za stare u Bijelom Polju, podržana je i organizacija Međuopštinskih sportskih igara za 2021. Godinu, a usvojen je i Predlog Lokalnog akcionog plana za unapređenje kvaliteta života LGBT za 2019. odinu.

Takođe, na današnjem zasijedanju usvojeni su i izvještaji o realizaciji Programa mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede i ruralnog i održivog razvoja za prošlu godinu sa programima mjera za ovu godinu, prijedlozi odluka o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u tekućoj godini, raspodjeli sredstava za finansiranje projekata u oblasti borbe protiv korupcije na lokalnom nivou, kao i izvještaji o radu i poslovanju Vodovoda „Bistrica“ i Komunalno “Lim” za 2018. godinu, sa planom i programom za  ovu godinu, a izabrani su i njihovi  izvršni direktori Milan Bulatović i Radenko Vujošević.

Izvještaji o radu i poslovanju u prošloj sa programom rada za ovu godinu JU Muzej Bijelo Polje, Turističke organizacije i Javne ustanove Centar za podršku djeci i porodici sjutra će se naći na dnevnom redu, a odbornici lokalnog parlamenta će se izjasniti i o Statutu, Izvještaju o radu i poslovanju sa finansijskim izvještajem za prošlu  godinu, sa Programom rada i finansijskim planom za ovu godinu Centra za sport i rekreaciju.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu Programa privremenih objekata, preuzimanju obaveza plaćanja troškova za održavanje pumpnih postrojenja, izmjena i dopuna  programa podizanja spomen – obilježja na teritoriji opštine Bijelo Polje i davanju statusa spomen-obilježja, izboru dva člana Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave, razrješenju dva člana Savjeta JU „Ratkovićeve večeri poezije“,davanju saglasnosti na Odluku Savjeta JU Centar za kulturu „Vojislav Bulatović-Strunjo“ o izboru direktora,  davanju saglasnosti na Odluku upravnog odbora JU Centar za sport i rekreaciju o izboru direktora Ustanove.

Na sjednici lokalnog parlamenta biće podneseni i Izvještaj o realizaciji projekata nevladinih organizacija koje su podržane sredstvima budžeta Opštine za 2017.godinu, kao i informacije o realizaciji kapitalnog projekta izgradnja Osnovne škole „Dušan Korać” i  projekta Projektovanje i izgradnja sistema za upravljanje otpadnim vodama u opštini Bijelo Polje.

Radio Bijelo Polje će direktno prenositi sjutrašnju sjednicu.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE