Erović: Srećni smo kad druge učinimo srećnim (video)

Kada se prije šest godina, dvadesetak humanista iz Bijelog Polja okupilo oko humanitarnog fonda“Hilal“ da bi  pomagali starim i nemoćnim porodicama, nijesu ni slutili da će danas imati 200 članova a da će  svojim dobročinstvom usrećiti na desetine porodica ne samo u našoj, već i u susjednim opštinama i zemljama u regionu, kazao je potpredsednik tog fonda Nusret Erović.

„ Fond je osnovan 2012. godine kao dio Medžlisa islamske zajednice i naše sjedešte je u islamskom centru Rasovo. Odlučili smo se na taj korak kako bi bili  korisni ljudima i nakon šest godina ispostavilo se da je to vrijedjelo. U početku nas je bilo samo dvadesetak ljudi, sada nas je u „Hilal-u“ oko 200 članova, i iz dana u dan sve je više onih,koji su smisao života vidjeli u davanju.  Ti ljudi osim što su volonteri, svakog mjeseca izdvajaju dio novca za  Fond“, priča Erović.

Erović ističe da su u početku obezbjeđivali pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu sa desetak staračkih domaćinstava i samohranim majkama, ali se s povećanjem broja članova Fonda, uvećavala i pomoć onima kojima je bila potrebna.

„Prva akcija odrađena je sa 120 eura. Danas pomažemo mjesečno dvadeset porodica. Svaka porodica dobija paket u vrijednosti od 70 do 80 eura, a na našem spisku pomoći je blizu 180 porodica. One su iz Bijelog Polja, Berana, Pljevalja, Petnjice, pa čak, nekad odemo preko granice, u Prijepolje jer ovaj naš kraj je dosta siromašan“. Sa razvojem fonda ,, Hilal“ taj dijapazon pomoći se  širio. Jedan od većih projekata u našoj organizaciji je doniranje devet muznih krava za porodice koje žive u seoskim domaćinstvima, ali obezbjeđujemo i drva za ogrijev, stipendiramo učenike i studente, obezbjeđujemo ljekove za stare i iznemogle osobe, a mnogim siromašnim porodicama obezbijedili smo krov nad glavom“, ističe Erović i dadaje da aktivisti „Hilala“ neće prestati sa svojim humanitarnim akcijama i podsjeća da njihov rad ne bi bio moguć da nije brojnih prijatelja  i donatora,  širom svijeta. 

 

Tekst:Tanja Dangubić

Video i foto: Darko Braič

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.