Zahvaljujući kamerama brže preko graničnih prelaza

Novi servis Ministarstva unutrašnjih poslova „Kamere na graničnim prelazima“, koji je pušten u rad prije nekoliko dana, olakšaće kretanje i preko graničnog prelaza Dobrakovo kako našim građanima, tako i gostima koji borave u našoj zemlјi, kazao je za Radio Bijelo Polje Slobodan Luković, samostalni policijski inspektor za granične provjere u stanici Granične policije Bijelo Polje.

Luković ističe da zahvaljujući ovom sistemu građani mogu u svakom trenutku da se informišu kakvo je stanje na graničnom prelazu, da li ima gužve i da, u skladu sa tim, planiraju svoje putovanje.

“Ovaj servis omogućava vizuelni prikaz ulaza i izlaza sa graničnog prelaza Dobrakovo iz dvije trake  - dolazne i odlazne”, saopštio je samostalni policijski inspektor za granične provjere u stanici Granične policije Bijelo Polje.

On je pojasnio da je snimcima sa kamera moguće pristupiti kako sa računara, tako i preko mobilnih telefona.

“I to uz korišćenje mobilnog interneta ili WiFi signala, direktnim pristupanjem sajtu kamere.mup.gov.me. Dakle, servis je svima pristupačan i vrlo jednostavan za korišćenje i evo poslije samo dva dana građani su počeli da ga primjenjuju, što olakšava putovanje njima, ali i rad službenicima granične policije, naročito tokom ljetnje turističke sezone”, naveo je Luković.

Osim na graničnom prelazu Dobrakovo, kamere su instalirane na još pet najfrekventnijih graničnih prelaza, tj. moguće je vidjeti trenutno stanje na graničnim prelazima Božaj i Sukobin prema Albaniji, na GP Vraćenovići prema Bosni i Hercegovini, na GP Dračenovac prema Srbiji, na GP Debeli Brijeg prema Hrvatskoj.

Takođe, planirano je da uskoro bude pušten u rad sistem za još tri granična prelaza – Šćepan Polje, Sitnica i Ranče.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: mup.gov.me

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE  ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE