Delegacija Azerbejdžana posjetila Bijelo Polje

Predsjednik Opštine, Petar Smolović, razgovarao je juče u Bijelom Polju sa delegacijom iz Azerbejdžana koju je predvodio Mahir Džafirov, savjetnik u diplomatskom predstavništvu Azerbejdžana.

U delegaciji su bili i Orhan Alijev, treći sekretar diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori i Sejran Mirzazade,  direktor Kulturno- ekonomskog centra Azerbejdžana u Crnoj Gori.

Tokom susreta potvrđene su dobre i prijateljske veze, a delegacije su iskoristile priliku da razmijene mišljenja o mogućnostima  ulaganja u Bijelo Polje, i unapređenju kulturne saradnje.

Predsjednik Smolović  se tokom sastanka zahvalio na vrijednoj donaciji Azerbejdžana iz 2013.godine od 2 miliona eura, za izgradnju vrtića u Bijelom Polju.

"Danas sam imao priliku da upoznam naše prijatelje iz Azerbejdžana sa projektima koji se realizuju u Bijelom Polju, posebno naglašavajući one kapitalne, izgradnju ski centra na Bjelasici i Đalovića pećinu. Takođe, obišli smo lokalitet na Kisjelim vodama gdje smo razgovarali o mogućnosti daljih istraživanja termalnih voda, a ujedno sam iskoristio priliku da ih upoznam sa podrškom koju mi kao lokalna uprava i Vlada Crne Gore pružamo investitorima", rekao je predsjednik Opštine.

Gosti iz Azerbejdžana su  zahvalili predsjedniku Smoloviću na dobrodošlici, istakavši da će zainteresovanim investitorima za ulaganje u Crnu Goru, predstaviti sve potencijale Bijelog Polja.

Izvor:Sajt Opštine