Tokom dana pojačana frekvencija vozila, savjetuju se češće pauze

Zbog radova na revitalizaciji energetskih objekata, do 18 sati, bez napajanja električnom energijom biće Strojtanica, Kisjela Voda, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Dubrave, Kukulje, Livadice, Sela, Oluja, Unevina, Metanjac, Kanje, Dobrinje, Mioče, Dobro Brdo, Dobrakovo, Rodijelja, Pećarska, Žiljak, Boturići, Mirojevići, Kok, Hasanbegovići, Bistrica, Dolac, Mojstir, Šolje, Jablanovo i Požeginja, a od 10 do 12 sati struje neće imati Mioče, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno a voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su  iz Vodovoda-Bistrica.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći  tokom  protekla  24 sata  zatražila je  čak 101 osoba a dežurne ekipe su  8 puta intervenisale na terenu. Među pacijentima najviše je bilo hroničnih bolesnika i starijih osoba.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana nije rođena ni jedna beba.

Vozače u toku dana očekuje pojačana frekvencija vozila u gradskim zonama i na putevima koji vode ka turističkim centrima. Zbog visokih temperatura vazduha iz AMSGG apeluju da se tokom dužih putovanja prave češće pause i izbjegava vožnja u najtoplijem dijelu dana. Savjetuje se oprezna vožnja prilagođena trenutnom stanju na putu i obavezno poštovanje pravila saobraćaja. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodno je poštovanje postavljene signalizacije.

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Na sjeveru poslijepodne u planinama uz umjeren razvoj oblačnosti lokalno je moguća kratkotrajno kiša ili grmljavina. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i zapadni. Jutarnja temperatura vazduha od 13 do 26, a najviša dnevna od 30 do 40 stepeni.