CEDIS: Bez isključenja struje u Bijelom Polju

Snabdijevanje elektičnom energijom na području bjelopoljske opštine  je uredno, a tokom dana neće biti  planiranih  isključenja, saopštili iz CEDIS-a .

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno a tokom dana nijesu predviđena isključenja, kazali su u Vodovodu – Bistrica, ističući da se voda redovno hloriše, pa je hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Ljekari  Službe  hitne medicinske pomoći  tokom protekla 24 sata obavili su 46  intervencija u ambulanti  i  dvije na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice tokom proteklog dana nije rođena ni jedna beba.

 Popravljen je kvar na kontaktnoj mreži kod Kolašina, a željeznički saobraćaj trebalo bi da je normalizovan, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore. Havarija na pruzi kod Kolašina, koja je nastala kad je teretni voz u nedjelju u popodnevnim satima pokidao 620 metara kontaktne mreže, izazvala je višesatna kašnjenja vozova. Vozovi u prosjeku kasne i po 100 minuta. U mjestu gdje je pokidana kontaktna mreža, vozove koji saobraćaju prevlače dizel lokomotivama, kazali su iz Željezničkog prevoza (ŽPCG) i Željezničke infrastrukture (ŽICG). Havarija se dogodila 14. januara u 17.50 sati, kada je teretni voz br. 47672 pokidao 620 metara kontaktne mreže, na ulaznim skretnicama stanice Kolašin od strane ukrsnice Kos, a osposobljavanje pruge na ovoj dionici trajalo je do kasno sinoć.

 

U Crnoj Gori danas će biti  umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, a na sjeveru u jutarnjim satima sa susnježicom i snijegom. Na krajnjem sjeveru očekuje dosta suvog vremena. Vjetar će biti umjeren do jak, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura biće od minus dva do osam, a najviša dnevna od dva do 14 stepeni.