Pačariz: Kupovinom specijalizovanih komunalnih vozila, biće olakšano uklanjanje divljih deponija

Bjelopoljska lokalna uprava je među prvim opštinama bar na sjeveru, koja je napravila značajn pomak kada je riječ o upravljanja komunalnim otpadom, saopštio je Senad Pačariz, rukovodilac RJ „Čistoća“ u Komunalnom preduzeću „Lim“.

Gostujući u emisiji „Eko zona“Radija Bijelo Polje, Pačariz je kazao da je u okviru Lokalnog plana upravljanja komunalnim otpadom, koji je usvojen  prije dvije godine, napravljen katalog divljih deponija, u kojem je evidentirano više od 100 odlagališta na području Opštine. 

“Za sanaciju svih deponija trebaće dosta vremena jer se one nalaze najčešće na nepristupačnim terenima, a naše preduzeće ne posjeduje specijalizovana vozila za čišćenje takvih smetlišta” rekao je Pačariz, dodajući da se na njima odlaže  otpad različitog porijekla ,što takođe predstavlja rizik po zdravlje radnika koji bi bili angažovani na njihovom uklanjanju.

Međutim, rješenje tog ekološkog problema u „Lim-u“ vide u nabavci nekoliko specijalizovanih vozila namijenjenih nepristupačnim terenima i postavljanju komunalnih posuda na širem području Opštine.

„Ruralno područje do sada nije bilo obuhvaćeno ovom uslugom iz više razloga, a prije svega zbog tehničke neopremljenosti i nedostatka radnika. Izlazeći u susret  inicijativi pojedinih predsjednika mjesnih centara redovno uklanjamo smeće i sa područja Pavinog Polja, Zatona i Bistrice ali kupovinom komunalnih vozila, broj  naših korisnika na seoskom području biće znatno veći“, naglašava Pačariz.

U planu je i nabavka  komunalnih posuda za selektovano odlaganje smeća na mokru i čvrstu otpad, koje će biti postavljene na cijelom gradskom području pa će kaže ubuduće biti više reda kada je u pitanju komunalna higijena i očuvanje životne sredine.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autor: Tanja Dangubić

Tonska realizacija:Zoran Rakočević

Video i foto:Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.