Švajcarska Trunz grupa zainteresovana za otvaranje nove fabrike

Predstavnici švajcarske kompanije "Trunz" razgovarali su danas sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem o mogućnostima za investiranje u Bijelo Polje, odnosno o otvaranju proizvodnog pogona ove kompanije u našem gradu.

Predsjednik Smolović je ukazao je na glavne aspekte investicionog ambijenta u Crnoj Gori, pri čemu je dao poseban osvrt na povoljnosti koje pružaju biznis zone kojih ima 6 u našoj opštini. Predsjednik je potencijalne investitore upoznao sa pogodnostima i komparativnim prednostima naše Opštine, ali i o podsticajnim mjerama koje Vlada i Opština pružaju investitorima. 

Takođe, on je kazao da Opština Bijelo Polje, preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj stoji na raspolaganju investitorima kako bi olakšali prikupljanje potrebnih dozvola za početak biznisa.

Poslovni sistem "Trunz" posluje u 40 zemalja svijeta je specijalizovan za proizvodnju sofisticiranih proizvoda i sklopova izrađenih od metala, bavi se proizvodnjom i ugradnjom rasvete, kao i sistemskih rješenja za vozila javnog prevoza i pilotskih kabina, kao i proizvodnjom nezavisnih sistema za ispumpavanje i preradu vode, na principu obnovljivih izvora energije. 

Remo Trunz vlasnik i generalni direktor kompanije Trunz, kazao je da mu je drago što je imao priliku da sarađuje sa porodicom Kos iz Bijelog Polja i da je to jedan od razloga zbog kojeg je zainteresovan da investira u Bijelo Polje.

U delegaciji Trunz kompanije su bili i direktorka Andrea Trunz, direktor prodaje Sebastijan Tevishati  i poslovni partneri iz Bijelog Polja Haris i Rejhan Kos čija firma Global, već ima proizvodni pogon led rasvjete u Bijelom Polju i saradjuje sa Trunz grupom.

Izvor i foto:Sajt Opštine