Zaposlenjem do integracije OSI

U prostorijama Adriatic radija održana je konferencija za šatmpu povodom realizacije projekta „Zaposlenjem do integracije OSI“.

NVO „ĐAKOMO ADRIATIC“ je realizovala projekat „Zaposlenjem do integracije OSI“ koji je podržao ZZZCG kroz grant šemu namijenjen osobama sa invaliditetom. Opšti cilj projekta je socijalna inkluzija lica sa invaliditetom kroz povećanje stope zaposlenosti ovih lica. Specifični ciljevi su osnaživanje i osposobljavanje 6 lica sa invaliditetom koja su bila na ZZZCG.

Obukom su stečena potrebna znanja i vještine za radna mjesta novinar, spiker, realizator programa, programer, knjigovođa i administrator. Nakon obuke sva lica su zaposlena na 5 mjeseci , a nakon završetka projekta jedno lice će biti uposleno na period od šest mjeseci, a takođe postoji mogućnost da lice nastavi sa radom kod istog poslodavca. Kroz projekat je realizovano i psihološko osnaživanje OSI, jačanje samopouzdanja i osnaživanje kao ravnopravni i punopravni članovi društvene zajednice. U toku projetka je javnost upoznata kroz medijesko izvještavanje o projektnim aktivnostima projekta „Zaposlenjem do integracije OSI“.

Pored redovnih konferencija za štampu štampane su boršure i postavljen bilbord u gradu sa akcentom na donatora ovog projekta ZZZCG. Na ovoj konferenciji većinom su imala riječ lica sa invaliditetom dgje su predstavili značaj projekta iz njihovog ugla, naravno uz podršku asistenta i zaposlenih u ovom projektu. Iskazano je zadovoljstvo prema ZZZCG koji na ovaj način ojačava lica sa invaliditetom, pruža jednake mogućnosti na tržištu rada i stiču nova znanja i vještine. Tokom trajanja projekta monitoring su vršile Vesna Vujisič i Jadranka Rakonjac sa kojima je nosilac projekta imao izuzetno korektnu saradnju. U završnoj riječi direktor NVO „ĐAKOMO ADRIATIC“ Muslić Muamera zahvalila se ZZZCG i istakla da vjeruje da će u narednom periodu biti otvorene nove mogućnosti i šanse za lica sa invaliditetom kao i poslodavce.

Saopštenje: NVO „Đakomo Adriatic“ 

Foto: arhiva RBP