Zapažen koncert dua Hot-Đurović

Koncertom dua flautistkinje Lejle Hot i klaviristkinje Milene Đurović nastavljene su aktivnosti u okviru festivala Ljetnje večeri muzike, koji organizuje Škola za osnovno muzičko obrazovanje  u okviru projekta za razvoj kulture sjevera Crne Gore.

Koncert je okupio mnogobrojnu  bjelopoljsku publiku u kući Rista Ratkovića koja je uživala u izvođenju melodija  koje ukazuju na veliku tehničku zahtjevnost  u domenu obje dionice, što su umjetnice koji su nastupile i pokazale.

„Dvije godine nijesam nastupila u Bijelom Polju zato sam večeras sa velikim oduševljenjem, ali i odgovornošću nastupila pred publikom koja je znala da prepozna ovu vrstu umjetnosti“ kazala je Hot.

Klaviristkinja Milena Đurović je kazala da su izvedene melodije iz vremena romantizma i kasnog romantizma.

„Izvele smo jedan zanimljiv program jer tu su djela Šumana, Šaminada - Konćertino, Mukeovu svitu, Karmen fantaziju za flautu i djelo crnogorskog kompozitora Bora Tamindžića Igra", kazala je Đurović.

Koncerti se održavaju u okviru festivala Ljetnje večeri muzike, koji već godinama organizuje Škola za osnovno muzičko obrazovanje i to u okviru projekta za razvoj kulture na sjeveru Crne Gore.

 

Autorka i foto: Vanja Šabanović

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE