Resnik dobija modernu saobraćajnicu

Jedno od najvećih naselja u Bijelom Polju – Resnik uskoro će dobiti modernu saobraćajnicu u dužini od oko 650 metara, za čiju je rekonstrukciju Vlada Crne Gore opredijelila pola miliona eura.

Rekonstrukcija lokalne saobraćajnice teče planiranom dinamikom, a očekuje se da uskoro počnu pripreme za postavljanje asfaltnog sloja, saopštio je za Radio Bijelo Polje Goran Škatarić iz Uprave javnih radova.

„Riječ je o jednoj dionici dugoj oko 650 metara, koja je prepoznata kao veoma značajna i u koju je Vlada Crne Gore opredijelila pola miliona eura kroz kroz dvije faze rekonstrukcije. Kompletan posao, vezan za uvođenje izvođača u rad, izvela je Uprava Javnih radova. Trenutno su u toku radovi na postavljanju hidrotehničkih instalacija, zatim na atmosferskoj i fekalnoj kanalizaciji, a takođe je predviđena rasvjeta, kao i vertikalna i horizontalna signalizacija“, kazao je Škatarić.

On je istakao da, ukoliko vremenske prilike dozvole, očekuju da svi radovi budu završeni za nekih mjesec dana, odnosno polovinom novembra.

„Nakon završetka radova, očekujemo da to bude jedna zaista reprezentativna i moderna saobraćajnica, u dužini od oko 650metara, sa širinom kolovoza šest metara, obostranim trotoarima širine 1,5m, i očekujemo da će to u značajnoj mjeri unaprijediti kvalitet života građana na tom području, kao i bezbjednost svih učesnika u saobraćaju“, poručio je Škatarić iz Uprave javnih radova.

Projekat rekonstrukcije saobraćajnice realizuje se fazno, a Uprava javnih radova je na osnovu ugovora potpisanim prije nešto manje od mjesec dana, završni dio posla povjerila građevinskom preduzeću “Tehnoput MNE”.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Uprava javnih radova

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE