Izabrani kralj i kraljica festivala Kraljevstvo bijelih rada

Manifestacija „Kraljevsvo bijelih rada“ dobilo je kralja poezije Luku Barovića iz Beograda i kraljicu poezije Jovanu Obradović iz Bijelog Polja. Tako je odlučio četvoročlani žiri u sastavu Velimir Ralević, Zoran Mićović, Radoje Femić i Slobodan Zoran Obradović na večeras održanom Međunarodnom festivalu za djecu pjesnike “Kraljevstvo bijelih rada”.

Naime, za titulu Kralja i Kraljice na VI Međunarodnom festivalu poezije učenika osnovnih škola, takmičili su se pobjednici konkursa iz prethodnih godina, 13 prinčeva i 12 princeza. Za laskavu titulu Kralja takmičili su se Luka Barović iz Beograda, Luka Cmiljanić iz Bijelog Polja, Gavril Vujić iz Beograda i Damir Šećerović iz Bijelog Polja, a u konkurenciji za titulu Kraljice Jovana Obradović iz Bijelog Polja,  Teodora Petković iz Beograda i Erna Balijagić iz Bijelog Polja.

Osnivač festivala Slobodan Zoran Obradović je kazao da je festival bio uspješan te da je Bijelo Polje odgovorilo prepunom salom za kulturu.

„Bijelo Polje je još jednom  pokazalo da je  grad koji živi za kulturu i prepoznaje kvalitetne manifestacije što me kao autora i organizatora festivala posebno raduje i ispunjava. Ono što smo se kao organizatori potrudili uz podršku Ministarstva kulture je da će biti objavljen zbornik svih učesnika velikog finala“, kazao je Obradović.

Mladi pjesnik Luka Barović iz Beograda je kazao da je zadovoljan organizacijom festivala, kao i samim učesnicima, mladim pjesnicima koji su, kako je naveo, zaslužili da budu dio ovakve manifestacije

„Bio sam veoma uzbuđen kada sam dobio poziv da učestvujem na festivalu jer mislim da je ovo odlična prilika da se čuje poezija i drugih mladih stvaralaca, ali i lijepa prilika da pokažem ono što sam ja napisao. Nisam imao nikakve ideje o tome kakvi su drugi mladi pisci, a znao sam da su im pjesme dobre i kvalitetne obzirom kakav ih je žiri birao, ali do samog kraja nisam znao da li ću biti pobjednik“, kazao je Barović i čestitao ostalim učesnicima na dobrim pjesmama.

Jovana Obradović je kazala da je laskava titula Kraljice došla neočekivano jer je konkurencija bila veoma jaka

„Zadovoljna sam i ujedno uzbuđena jer sam bila najbolja među najboljima, što je za mene veliki uspjeh i radujem se narednom festivalu“, kazala je Obradović.

Program manifestacije obogaćen je nastupom učenika bjelopojske Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Vladimira Kuča i Sare Rakočević kao i đaci iz OŠ „Marko Miljanov“, koji su ovogodišnji gosti-domaćini festivala.

Organizatori Kraljevstva bijelih rada, za ovu godinu, su Međunarodno udruženje stvaralaca „Stihom govorim“ i JU Centar za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”, dok je pokrovitelj manifestacije Ministarstvo kulture Crne Gore.

 

Autorka i foto: Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE