Večeras koncert učenika bjelopoljske muzičke škole

Koncert učenika bjelopoljske Škole za osnovno muzičko obrazovanje održaće se večeras u galeriji Centra za kulturu, sa početkom u 19 časova.

Koncert se organizuje povodom 20. novembra, Svjetskog dana djeteta, i prvi je u ovoj nastavnoj godini, kazala je za Radio Bijelo Polje direktorica  Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot.

„Predstaviće se naši najbolji učenici sa svih instrumentalnih odsjeka, a nastupće i Mali hor, koji vodi profesor Miloš Vojinović. Sigurni smo da će ovo biti jedno lijepo muzičko veče za sve naše učenike i njihove roditelje i svakako je jedan od najljepših načina da obilježimo Svjetski dan djeteta“, istakla je Hot.

Inače, u svijetu se danas obilježava Međunarodni dan djeteta, čiji je cilj da podsjeti i senzibiliše javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

20. novembra 1989. je na Glavnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena Konvencija o pravima djeteta, koja sadrži univerzalne standarde koje država stranka Konvencije mora garantovati svakom djetetu.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE