Merdović: Od skoro milion i 300 hiljada poreza do sada naplaćeno oko 700 hiljada (video)

Stepen naplate poreskog duga na području naše opštine povećava se iz godine u godinu, a tome su doprinijeli kako fiskalna disciplina poreskih obveznika tako i poreske olakšice koje lokalna samouprava donosi u cilju stvaranja povoljnijeg privrednog i ekonomskog ambijenta, kazao je Veselin Merdović, direktor Uprave javnih prihoda.

Gostujući u emisiji "Građanima u susret" Radija Bijelo Polje on je podsjetio da je iznos obračunatog poreza za pravna lica u toku 2019. godine, 305.000,00 EUR a naplaćeno je blizu 240.000,00 EUR, dok je obračunati porez fizičkih lica oko 1.000.000,00 EUR, a do sada je naplaćeno skoro polovina tog duga. Godišnji porez plaća se u dvije rate, i to prva do 30.juna a druga do 31.oktobra, te do kraja godine očekujemo da dosta poreskih obveznika izmiri svoja dugovanja", kaže Merdović, podsjećajući da je veći stepen naplate kod pravnih lica.

Prvi čovjek Uprave javnih prihoda ističe da bez obzira na veći stepen naplate poreskog duga u odnosu na prethodne godine, naplatom poreza još uvijek nijesu zadovoljni, te da bi ona mogla biti bolja.

“Sa naplatom od 360.000,00 EUR u 2010. godini došli smo do nivoa naplate od 800.000,00 EUR godišnje. No, bez obzira na činjenicu, da je stepen naplate svake godine veći, iako se poreske stope ne uvećavaju a ni poreska osnovica, nijesmo potpuno zadovoljni, jer još uvijek ima prostora za povećanje naplate”, naglašava Merdović.

 Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana na programu Radija Bijelo Polje od 20:15 časova

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE