Gušmirović: Zadovoljni smo učinjenim u Gornjem Gradu, ali uvijek može bolje

Iako je na području mjesne zajednice Gornji Grad učinjeno dosta na rješavanju komunalnih infrastrukturnih problema i poboljšanju životne sredine, uvijek može bolje i više, kazao je Mervan Gušmirović, predsjednik Savjeta te mjesne zajednice. Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama” Radija Bijelo Polje, on je podsjetio i da  je Savjet MZ prošlog mjeseca usvojio i plan radova za sljedeću godinu.

“Ono čemu su godinama  težili građani koji žive na području Gornjeg Grada jeste dislokacija ŠIK”Lim”, čiji je pogon za preradu peleta stvarao veliku buku i zagađivao vazduh. Od septembra prošle godine, radimo na rješavanju tog, za naše građane važnog ekološkog problema i konačno smo u maju uspjeli da u dogovoru sa poslovodstvom kombinata i loklanom samoupravom, dođemo do rješenja na obostrano zadovoljstvo. Taj pogon je dislociran sa naše teritorije, a mi konačno dišemo punim plućima”, kazao je Gušmirović.

Gušmirović je podsjetio i da je otvorena i rekonstruisana sala u školi “Marko Miljanov”, a da su članovi mjesne zajednice značajno pomogli u stvaranju infrastrukturnih uslova  za što bolje izvođenje radova.

“Takođe, rekonstruisana je i ulica koja ide od crkve prema Gornjoj Kulini u dužini od 60 metara, postavljen je asfaltni zastor i ona je dobila sasvim drugačije dimenzije. Uspjeli smo i da riješimo još jedan kompleksan problem, a to je nasipanje i asfaltiranje ulice u novom dijelu naselja Zaimovića livade. Izgrađen je je potporni zid, napravljena ulica u dužini od 100-njak metara i presvučena  asfaltnim zastorom. Uradili smo i stepenište prema Sinjavcu, a ubrzo nas očekuje kompletno uređenje atmosferske kanalizacije na prostoru  Ulice Treće sandžačke brigade, koja vodi od skretanja prema Gimnaziji “ Miloje Dobrašinović” do skretanja u Ulici kneza Miroslava, koja vodi prema crkvi.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana u subotu, na talasima Radija Bijelo Polje od 12:15 časova

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Dalibor Rakočević

Tonska relaizacija: Zoran rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE