Džumbus opera u Bijelom Polju 12. decembra

Opera Džumbus u produkciji Operose, održaće se 12. decembra, u bjelopoljskom Centru za kulturu, od 19 časova.  Opera je dio projekta “Yung@Opera” podržanog od strane Kreativne Evrope, a čiji su partneri Opština Herceg Novi i Kolarčeva zadužbina iz Beograda.

Opera Džumbus predstavlja spoj savremenog i klasičnog operskog izraza sa isprepletanom pričom punom preokreta i intriga. Kompozitorka Milica Ilić zajedno sa libretistom Jovanom Stamatović-Karić, dirigentom Bojanom Radivojević, i rediteljom Patrikom Lazićem, smjestila je ovu tradicionalnu formu u moderan kontekst. Radnja ove opere sa elementima drame, obuhvata mnogobrojne živopisne likove sa problemima i izazovima organizovanja jednog važnog događaja.

U okviru projekta Young@Opera, opera Džumbus gostovala je u Bugarskoj, a tokom ovog mjeseca gostovaće u više crnogorskih gradova.

Projekat Young@Opera ima za cilj da podrži mlade operske umjetnike, promoviše razvoj regionalnih i lokalnih operskih mogućnosti na teritoriji  Crne Gore, Bugarske i Srbije.

 

Saopštenje i foto: PR and Media Coordinator Operosa Foundation & Ltd