U Bijelom Polju formiran prvi izviđački odred (video)

U Bijelom Polju danas je zvanično formiran izviđački odred „Bijela rada“ a tridesetak, pretežno mladih izviđača, položilo je zakletvu. Tim činom, danas je prvi put na sjeveru osnovana izviđačka jedinica, kazao je Peko Vuković, predsjednik Saveza izviđača Crne Gore.

„Danas smo ovdje da pomognemo bjelopoljskim izviđačima da „stanu na noge“ i nastave  sa radom, koji će biti na ponos ne samo Bijelog Polja  već i čitavog saveza. Za nas su važne jedinice koje se nalaze na sjeveru jer ovdje imamo najmanje izviđača, tek nešto između 200 i 300, dok ih je širom Crne  Gore  trenutno  oko 2000 . Nastojimo da kroz različite projekte i programe  ojačamo izviđače, a očekujemo da će nove izviđačke jedinice biti formirane i u Plužinama, Šavniku i Pljevljima“, kazao je Vuković.

On je podsjetio da su izviđači dobili izviđačku maramu, koja je obilježje svakog izviđača, a s obzirom na to, da posjeduju i uniforme, spremni su za sve aktivnosti.

„Prve aktivnosti očekuju ih već u januaru, kada planiramo zimovanja svuda po Crnoj Gori. U februaru će biti organizovane obuke za vođe, a o skautizmu će govoriti najbolji predavači iz Slovenije i Srbije. Očekuje se i Izviđačka liga, koja će okupiti preko 2000 učesnika na četiri kola, a jedno kolo, Savez će organizovati u Bijelom Polju, uz učešće preko 500 izviđača. Takođe,  planiramo i kampovanje u Poljskoj, Brazilu i drugim zemljama, te brojne druge aktivnosti",naglasio je Vuković.

 

 

Tekst: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE