Danas zvanično pokrenut zajednički informativni portal lokalnih javnih emitera Crne Gore CGlocalinfo.me

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG) danas je zvanično pokrenula zajednički informativni veb portal i mobilnu aplikaciju CGlocalinfo.me. Riječ je o projektu koji je finansirala i podržala Misija OEBS-a u Crnoj Gori, u koji će biti uključeno osam članica i to Radio Bar, Radio Berane, Radio Bijelo Polje, Radio Danilovgrad, Radio Kotor, Radio Tivat, kao i RTV Pljevlja i RTV Rožaje.

''Cilj koji želimo da postignemo jeste da građanima Crne Gore i širom dijaspore na jednom mjestu omogućimo kvalitetno i profesionalno informisanje iz naših lokalnih sredina. Nastojaćemo da zajednički, sa juga i sjevera, obavještavamo o aktuelnostima na lokalnom nivou, da pružimo informacije koje doprinose očuvanju kulturne baštine, kao i multietničkog i multikonfesionalnog sklada, ali i promovisanju pozitivnih vrijednosti i uspješnih mladih ljudi'', ističe Dragić Rabrenović predsjednik Upravnog odbora ULES CG .

On navodi da ULES CG posebnu zahvalnost izražava Danielu Blanku, menadžeru programa za medije pri Misiji OEBS-a u Crnoj Gori, koji je prepoznao i podržao pokretanje ovog informativnog projekta kao i zajedničko djelovanje lokalnih javnih emitera Crne Gore.   

''Trenutno je u rad ove medijske platforme uključeno osam lokalnih javnih emitera koji će objavljivati autorske i autentične informacije sa svojih portala. Bićemo usmjereni ka tome da zajednički doprinesemo jačanju javne riječi, slobodi govora i medija, istovremeno učvršćujući poziciju lokalnih javnih emitera kao savremenih medijskih servisa'' zaključio je Rabrenović.

Informativni portal je dostupan online na adresi www.cglocalinfo.me, a mobilna aplikacija se može preuzeti na Google Play i App Store. 

 

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

ULES CG