Uspostavljen saobraćaj na putu Mojkovac-Đurđevića Tara

Saobraćaj na putu Mojkovac- Đurđevića Tara uspostavljen je u mjestu Sokolovina, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

U nižim predjelima saobraća se po pretežno suvim kolovozima , dok na  pojedinim  dionicama   na sjeveru zemlje mjestimično je izražena poledica.

Skrece se  pažnja vozačima da voze pažljivije na putevima  koji  prolaze preko planinskih prevoja kao  i  duž  klisura i usjeka zbog mogućih sitnijih odrona. Do 30.12.2019. godine zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Zbog radova na revitalizaciji elektro mreže bez struje će od 16:00 do 17:00 časova biti  Kisela Voda, Livadice, Dubrave, Kukulje, Sela, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Kneževići, Orahovica, Konatari, Unevina, Podbrežje, Metanjac,Kanje, Dobrakovo, Milovo, Mioče, Dobro Brdo, Dobrinje, Gubavač, Voljavac, Rodijelja, Žiljak, Bistrica, Kostenica, Jablanovo, Požeginja, Šolje, Mojstir, Tomaševo, Muslići, Skočigorina, Drndari, Selakovići, Obod, Žaljevo, Lijeska, Sokolac, Čokrlije, Grančarevo, Ujniče, Pisana Jela i Šljemena. Struju od od 09:00 do 14:00 časova neće imati  Majstorovina, Rakita, Jabučno, Lipnica 1 i 2, Gimnazija, Lješnica, I Grančarevo, saopštili su iz CEDIS-a.

U gradu i prigradskim naseljima uredno  je vodosnabdijevanje, a tokom dana neće biti planiranih isključenja, saopštili su iz  Vodovoda-Bistrica, dodajući  da se  voda redovno hloriše pa je hemijski i bakteriološki ispravna za piće. 

Ljekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći  tokom protekla 24 sata zatražilo je 54 sugrađana, a dežurne ekipe su 8 puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođena je jedna beba.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo do potpuno oblačno.

U južnim i zapadnim predjelima moguća je kiša već prijepodne, a u ostalom dijelu Crne Gore uglavnom krajem dana i tokom noći. U višim planinskim predjelima na sjeveru mogući i susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura vazduha od minus sedam do osam, a najviša dnevna od dva do 15 stepeni.