Novi serijal Bestseller Refesticon od srijede na programu Radija Bijelo Polje

Na programu Radija Bijelo Polje od srijede počinje emitovanje novog serijala emisija Bestseller Refesticon posvećenih književnosti, promociji fantastike i festivala u Crnoj Gori i regionu.

Cilj serijala je da se kroz ove emisije što široj publici, prije svega mladima, približi i promoviše crnogorska kulturna baština i osobenosti tradicije kroz popularizaciju književne fantastike. Planirano je da se, kao i prethodnih godina, razgovara sa istaknutim književnicima, teoretičarima i profesorima književnosti, kao i sa organizatorima festivala i konvencija. Emisije će biti na programu premijerno srijedom od 10.30h i nedjeljom repriza od 18:00h. Osim na programu radija emisije će se direktno emitovati putem interneta na veb portalima radija i festivala, dok će snimci biti dostupni na YouTube kanalu i Soundcloud profilu radija.

Serijal je jedna od aktivnosti projekta Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON 2020, koga i ove godine realizuje Radio Bijelo Polje, u suorganizaciji sa JU Ratkovićeve večeri poezije i NVO Akademijom društvenih nauka.

 

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tekst objavila: Sanida Kajević