Uručene nagrade najboljim sportistima Bijelog Polja (video)

Nagrade i priznanja najboljim sportistima u 2019. godini uručena su danas, na tradicionalnoj svečanosti, održanoj u sali SO Bijelo Polje.

Prema jednoglasnoj odluci Komisije za dodjelu priznanja titula najboljeg sportiste u 2019. godini pripala je atletičaru bjelopoljskog Jedinstva, Edinu Eroviću, koji je, između ostalog, osvojio i srebrnu medalju na Igrama maliih zemalja (štafeta 4×100m).

Nagradu sjajnom Eroviću danas je uručio predsjednik Opštine, Petar Smolović, a zahvaljujući se na ovom priznanju, Erović je kazao da je velika čast, ali i odgovornost biti najbolji među najboljima.

“Bijelo Polje je prepoznato kao grad sporta, tako da je zaista veliki uspjeh biti najbolji. Već deset godina sam u ovom sportu, a pored brojnih medalja i nagrada koje sam osvojio, ova zauzima posebno mjesto, jer dolazi upravo od mog grada. Zato sam zahvalan svima koji su me prodložili za ovo priznanje, kao i Opštini na kontinuiranoj podršci, a ovo je još jedan dokaz da zaista prepoznaju i cijene moje rezultate. Pokušaću da opravdam ovo priznanje i da ostvarim još bolje rezultate”, kazao je Erović, koji je inače i uspješan student Medicinskog fakulteta.

U konkurenciji sportskih organizacija, Košarkaški klub Jedinstvo 1950 dobio je nagradu za najbolji kolektiv, a nagradu je primila  predsjednica kluba, Slavica Pantović.

Seniorski tim košarkaškog kluba Jedinstvo 1950 u sezoni 2018/2019, poslije nekoliko decenija, plasirao se direktno u Super ligu, a i mlađe selekcije, pioniri i kadeti su se plasirali u Super ligu, takmičili su se na nacionalnom nivou i postigli zapažene rezultate, što je prema riječima Pantović nominovalo KK Jedinstvo za ovu nagradu.

“Ovu nagardu zapravo posvećujemo svim sportskim ekipama, jer zahvaljujući sportu, koji je važan segment društva, naš grad je postao prepoznatljiv i mislim da će se ta tradacija nastaviti i dalje. Svakako, to ne bi mogli da ostvarimo bez velike pomoći lokalne samouprave, koja mnogo ulaže u sport i zaista moramo biti zahvalni na tome”, kazala je Pantović.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu pripala je fudbaleru Jedinstva, Aldinu Mušoviću, koji je inače i član kadetske i omladinske reprezentacije Crne Gore.

“Zahvalan sam svima koji su me predložili i nominovali za ovu nagradu. Jako sam ponosan i srećan, a ovo priznanje svakako ne bih dobio da nije bilo mojih saigrača, trenera, koji su uvijek uz mene”, kazao je Mušović.

Na osnovu dospjelih prijedloga Komisija je izabrala Darka Prebiračevića za najboljeg trenera.

“Svakako jedno lijepo priznanje, a svaka nagrada koja dolazi od svog grada i sredine ima posebno značenje i dimenziju, pa tako i ovo”, rekao je Prebiračević.

On je kazao da mu je jako drago što se ovaj, uslovno rečeno dan sportista, iz godine u godnu organizuje na sve većem nivou, ističući da to bjelopoljski sport i sportisti zaslužuju.

“Želio bih da se zahvalim svima na prijedlozima, Centru za sport i rekreaciju na samom izboru, a iako je riječ o individualnoj nagradi, ja ovo priznanje doživaljavam kao još jedno u nizu za naš klub. Mislim da ih je u proteklih nekoliko godina zaista bilo dosta, što nam svima daje poseban podstrek za dalji rad i što  govori da se u našem klubu ozbiljno radi”, podvukao je Prebiračević.

Sudija Veljko Bošković danas je proglašen za najboljeg sportskog radnika u prošloj godini.

“Nakon 23 godine staža fudbalskog sudije, kao i futsal sudije, i poslije 12 godina suđenja na međunarodnoj sceni, zaista je ovo priznanje jedna kruna mog rada. Čast i privilegija je biti među nagrađenima, a posebno je zadovoljstvo kada tvoja okolina prepozna tvoj rad i rezultate”, kazao je Bošković i poželio uspješnu 2020. svim sportistima.

Danas su nagrađeni i istaknuti mladi sportisti: Femić Marija, Boško Nišavić (RK Jedinstvo), Gordana Madžgalj, Milan Rovčanin (OK Jedinstvo), Amira Suljević (AK Jedinstvo), Filip Božović (BK Bijelo Polje), Matija Kovačević (BK Fenix), Ajna Spahić, Zana Spahić (STK Jedinstvo), Ibrahim Avdić, Almin Ljušković (DŽK Favorit),  Kristina Milićević, Nikola Šćekić (DŽK Jedinstvo), Dražen Madžgalj, Darija Tomović (KK Jedinstvo 1950) i Zerina Ličina (Karate Klub Jedinstvo).

Takođe, paradžudisti  Adnanu Kujoviću uručeno je  priznanje za doprinos razvoju paraolimpijskog sporta dobije, a dodijeljena suposthumna priznanja za doprinos razvoju sporta Veselinu - Bukalu Vojinoviću i Velimiru Vladu Femiću.

Čestitke najboljim bjelopoljskim sportistima u 2019. godini uputio je i predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović.

“Sportisti ne promovišu samo sebe, već i grad i državu koju predstavljaju i zato smatram da podrška koju mi kao lokalna uprava pružamo preko Centra za sport i rekreaciju, ali i Ministarstvo sporta je najbolja potvrda da na kvalitetan način vodimo računa o njima. Nijedan sportski rezultat, medalja ili pehar nijesu došli na poklon. U svaki rezultat ugrađeno je puno rada, odricanja i emocija.  Zato želim svim dobitnicima priznanja da čestitam, uz vjeru da će ova godina biti još uspješnija za sve sportiste našeg grada”, kazao je Smolović na svečanosti.

On je podsjetio da je  Opština Bijelo Polje u prošloj godini izdvojila 350 hiljada za sportske klubove iz ovog grada, a kako su i obećali, u ovoj suta izdvajanja uvećali za 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

“Obećanje da će sve obaveze koje po osnovu dodjele sredstava na Javnom konkursu, biti redovno isplaćivane takođe ispunjavamo. U prošloj godini smo opremili teretanu koja je dostupna samo sportistima, a sportska dvorana će kroz novi način upravljanja još bolja i uređenija. Kako bi sportska infrastruktura pratila razvoj sporta, mi ćemo u lokalnoj upravi u narednom periodu napraviti dodatne napore da je unaprijedimo i poboljšamo. Tu prije svega mislim na rekonstrukciju stadiona, izgradnju sportskog kompleksa Otoka, izgradnju novih poligona za male sportove i trim staze”, naglasio je predsjednik Smolović.

On je istakao da ga, pored sportskih rezultata koje su svi klubovi ostvarili, posebno raduje činjenica da se u prošloj godini 29 klubova uspješno preregistrovalo i ispoštovalo sve procedure u skladu sa Zakonom o sportu, dok će još 4 kluba uskoro dobiti rješenje.

“Opština je svesrdo i u proteklim godinama podržavala sport i sportske manifestacije, a podržavaćemo sve ono što predstavlja kvalitet i doprinosi napretku našeg grada, sporta i okupljanju mladih”, zaključio je Smolović.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, kazao je da je protekla godina bila izuzetno dinamična kada je sport u pitanju.

“Obilježilo je usaglašavanje akata sa novim Zakonom o sportu, uspjeli smo da realizujemo i akcioni plan razvoja sporta, a ostvareni rezultati potvrđuju da Bijelo Polje zaista jeste grad sporta”, poručio je Maslovarić.

 

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE