Smolović: Epidemiološka situacija stabilna, preduzimamo sve što je potrebno (video)

Tim za zaštitu i spašavanje do sada je preduzeo sve aktivnosti koje su predviđene Zakonom o zaštiti i spašavanju i u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tima, kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva i spriječila epidemija koronavirusa, kazao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

Gostujući u emisiji “Aktuelno” Radija Bijelo Polje, Smolović je istakao da je epidemiološka situacija u gradu stabilna, te da se nada da će takva i ostati.

“Nadamo se da će takva i ostati, jer se situacija mijenja iz sata u sat. Moramo biti maksimalno oprezni. To u velikoj mjeri zavisi od nas građana, odnosno od našeg ponašanja, te stoga  apelujem na sve da ostanu u kući i da u okviru svojih porodica, na najbezbjedniji način očuvamo svoje zdravlje, zdravlje svojih najmilijih ali i čitavog grada. Moramo biti strpljivi u ovom momentu, i siguran sam da  je mnogo sigurnije biti kući sa svojom porodicom, nego ležati u bolnici tih 14 dana”, kazao je Smolović.

On je podsjetio da sve gradske službe rade u punom kapacitetu, pogotovo komunalne službe, zatim policija, Služba zaštite i spašavanja, vodovod, kao i zdravstvene službe, kojima je izrazio zahvalnost, zbog napora koji ulažu da očuvaju zdravlje građana.

“Lokalni Tim za zaštitu i spašavanje na čijem sam čelu, preduzeo je brojne aktivnosti kako bi se građani zaštitili od epidemije. Preko trideset mjera  smo objavili, i građani ih uglavnom poštuju, izuzimajući nekoliko izuzetaka prema kojima se preduzete određene sankcije i koje će biti nastavljene”, poručio je predsjednik Opštine, Petar Smolović.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Sanida Kajević

Tekst objavila: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE