Saopštenje za javnost Tima za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje

Shodno privremenim mjerama NKT od 30.03.2020. godine, a koje se odnose na propisanu zabranu izlaska iz objekata stanovanja stanovništva u vremenu od 19 časova do 5 časova narednog dana, a subotom od 13 časova do ponedeljka u 5 časova, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje dana 31.03.2020. obavještava:

Privredne subjekte na teritorije opštine Bijelo Polje da su obavezni izdati Odobrenje - potvrdu o kretanju licima koja u sklopu svojih redovnih radnih aktivnosti obavljaju redovne radne zadatke i pružaju usluge od javnog interesa, a nezamenljiv su uslov života i rada građana (zdravstvo, inspekcijski organi, policija, vojska, vatrogasne službe, komunalne službe, mediji - uključujući i lica koja gostuju u medijskim emisijama, poljoprivredne djelatnosti na gazdinstvima i sl.).

Nadležne službe će od večeras vršiti pojačanu kontrolu i nadzor nad primjenom svih propisanih mjera pa apelujemo na sugruđane da se pridržavaju.

Obavještenje Operativnog štaba za podršku privredi:

U cilju obavljanja redovnih radnih zadataka i pružanja usluga od javnog interesa koji su nezamjenljiv uslov živata i rada građana, izuzimaju se od zabrane izlaska iz objekta stanovanja od ponedeljka do petka, u vremenu od 19 časova do 5 časova narednog dana, a subotom od 13 časova do ponedeljka u 5 časova, zaposleni u zdravstvu, inspekcijskim organima, sudstvu i tužilaštvu, policiji, vojsci, vatrogasnim službama, komunalnim službama, medijima-uključujući lica koja gostuju u medijskim emisijama, poljoprivrednim djelatnostima i privrednim subjektima koji vrše:

- Snabdijevanje električnom energijom i ostalim energentima

- Elektronske komunikacije i radio-difuzija

- Promet i prevoz roba

- Špediciju

- Poštanske i kurirske usluge

- Dostava hrane i ljekova u skladu sa Naredbom

- Proizvodne djelatnosti koje podrazumijeavju smjenski rad

- Trgovina na veliko i trgovina na malo, u skladu sa propisanim izuzecima

- Građevinske djelatnosti

- Poslove obezbjeđenja i održavanja objekata

- i drugi poslovi neophodni za funkcionisanje sistema potrebnog za zivot ljudi.

  1. U skladu sa tačkom 1 ovog obavještenja, poslodavac će izdavati pojedinačne potvrde koje će sadržati sledeće podatke:

- Ime i prezime zaposlenog,

- Datum rođenja,

- Broj lične karte/pasoša,

- Prebivalište,

- Poslove koje obavlja,

- Vrijeme dolaska i odlaska sa posla (obuhvata i rad u smjenama).

Izvor:bijelopolje.co.me