“Pomoć će stići do svih onih koji su ugroženi”

Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta svakodnevno pristiže veliki broj zahtjeva za pomoć, zato iz ove humanitarne organizacije mole građane da budu strpljivi, poručujući da će pomoć stići do svih onih koji su ugroženi.

“Razumijemo da ova situacija kod svih stvara razne vrste zabrinutosti. Svakodnevno, samo u call centru, dobijemo preko 50 poziva za humanitarnom pomoći. Zahtjeve koje dobijemo  analiziramo i pravimo plan podjele humanitarne pomoći, u skladu sa prioritetima - stepenom ugroženosti, zato molimo sve građane za razumijevanje “, saopštili su iz Opštinske organizacije Crvenog krsta.

Kako se navodi u saopštenju, imaju ranije spiskove korisnika, a sarađujuo i sa drugim socijalnim službama I mjesnim zajednicama.

“Znamo da je sada i veliki broj onih koji ne rade i nemaju prihoda, pa su spiskovi prijavljenih za pomoć veoma dugi. Zbog ukupne situacije i mjera zaštite, kao i zbog potrebe da što brže djelujemo, nijesmo u mogućnosti da vršimo detaljne analize socijalne situacije lica koja su u stanju potrebe, kao što to činimo u redovnim okolnostima. Ovo je vrijeme kada se moramo jednim dijelom oslanjati na informacije koje nam dajete i naše iskustvo u razgovorima sa korisnicima, kako bismo napravili listu prioriteta. Molimo vas da budete solidarni i da razumijete da ima puno stvarno ugroženih građana koji su nama prioritet. Nekad nas drugi pozivi i netačne informacije ometaju u tome da pomognemo prvo najugroženijima. Zato vas molimo da nam dozvolite da u ovim prvim trenucima budemo usmjereni na one koji zavise od naše pomoći. Mi ćemo se potruditi da pomognemo što većem broju korisnika, ali prvo moramo to učiniti onima koji su inače socijalno ugroženi i nemaju prihoda, višečlanim porodicama sa djecom, bolesnima, starijima, samohranim roditeljima bez primanja”, kazali su iz ove humanitarne organizacije.

Kako su poručili “zajedno možemo prebroditi sve probleme, pa i ovaj”.

Izvor: Opštinska organizacije Crvenog krsta

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE