U Bijelom Polju još pet osoba zaraženo koronavirusom

Još pet građana Bijelog Polja zaraženo je novim koronavirusom, saopšteno je jutros iz Instituta za javno zdravlje. Prvi slučaj obolijevanja u našoj opštini regostrovan je prije dva dana  kod 74-godišnje ženske osobe iz Bara, koja je došla u posjetu porodici koja živi u selu Biokovac.

"Uzorci su uzeti od 27 osoba iz sela Biokovac u MZ Grab -Kičava, od kojih je 5 bilo pozitivno i svi novozaraženi su povezani sa prvim slučajem oboljenja virusom COVID-19 koji se pojavio u Bijelom Polju. Svi stanovnici sela u kojem je potvrđeno prisustvo virusa stavljeni  su u kućnu izolaciju, kako bi se smanjila mogućnost širenja", saopštili su iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje. 

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje, ponovo je apelovao na građane Bijelog Polja da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih kuća, a da, ukoliko izlaze, nose propisanu opremu i drže socijalnu distancu.

Podsjetimo, predsjednik  Opštine Petar Smolović i rukovodilac Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje juče je saopštio da je nakon što su dobijeni rezultati o prisustvu COVID-19 kod jedne osobe, u komunikaciji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom i Institutom za javno zdravlje  odlučeno da se ona smjesti u barsku bolnicu, dok su lica za koja je utvrđeno da su bila u kontaktu sa njom, ostala u samoizolaciji.

 

  

Autorka:Tanja Dangubić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

foto: bijelopolje.co.me

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE